1 Temmuz 2014 Salı

21 ülkeden üniversite öğrencileri deprem filmleriyle yarışacak



Mete Horozoğlu ve Ahmet Mümtaz Taylan DASK jürisinde
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen, üniversite öğrencilerinin katılımına açık Uluslararası Kısa Film Yarışması’na son başvuru tarihi 1 Ağustos’a uzatıldı. Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmada, üniversiteliler “Depremde evin hasar görürse nereye gidersin?” sorusunun yanıtını filme alıyorlar.

Yarışmanın jürisinde oyuncu Mete Horozoğlu ve Ahmet Mümtaz Taylan, yönetmen Ozan Açıktan, sinema yazarları Mehmet Açar ve Şenay Aydemir, Prof. Dr. Ali Atıf Bir, Doç. Dr. Ayla Kanbur ve DASK Genel Sekreteri Serpil Öztürk yer alacak. DASK Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın jürisi Türkiye’nin yanı sıra deprem riski altındaki komşu ülkeler, Balkan ülkeleri ve İtalya dahil 21 ülkeden gelen öğrenci filmlerini değerlendirecekler.

Üniversite öğrencileri, kısa filmleriyle depremden sonra evleri hasar gören ve oturulamaz hale gelen konut sahiplerinin yaşayacağı sorunları anlatacaklar. Yarışmaya başvurular www.daskfilm.com adresinden yapılıyor.

Filmleri hem jüri hem de izleyiciler değerlendirecek
DASK Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın birincisi MacBook Pro Retina ve Sony HXR - MC2000E kamera, ikincisi MacBook Pro Retina ve üçüncüsü de iMac’in sahibi olacak. Jüri değerlendirmesinin yanı sıra DASK’ın Facebook sayfasından (www.facebook.com/dask) Facebook İzleyici Özel Ödülü için de oylama düzenlenecek. Facebook İzleyici Özel Ödülü almaya hak kazanan 2 katılımcıya sırasıyla Canon SLR ve Canon Compact dijital fotoğraf makinesi hediye edilecek.

Yarışma başvurusu:  Ayça Güler
Grup 7 İletişim Danışmanlığı
İnönü Cad. Prof. Dr. Tarık Zafer Tunaya Sok.
Gümüşsuyu İş Mrk. No:11/1 34427 Beyoğlu / İstanbul
E-mail: aguler@grup7.com.tr  / daskfilm@dask.gov.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder