23 Temmuz 2014 Çarşamba

Milli Yüzücü Şahika Ercümen'den barış mesajı Gazze nefes alsın!


Şahika Ercümen, serbest dalışta 91 metreye inerek dünya rekorunun yeni sahibi oldu. Şahika Ercümen, İtalyan bir dalgıca ait 81 metrelik rekorunu 91 metreye dalarak geçti.

Milli Yüzücü Şahika Ercümen'den Dünya Rekoru
Şahika Ercümen,, serbest dalışta 91 metreye inerek dünya rekorunun yeni sahibi oldu.Şahika Ercümen,, İtalyan bir dalgıca ait 81 metrelik rekorunu 91 metreye dalarak geçti.

Şahika Ercümen,, 16 Ocak 1985 yılında Çanakkale’de doğdu. Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyatetik mezunu olan ŞAHİKA ERCÜMEN, lisansüstü eğitimine devam etmektedir. Profesyonel serbest dalgıç, serbest dalış eğitmeni, aynı zamanda beslenme ve diyet uzmanıdır.

Şahika Ercümen, Sualtı sporlarına scuba dalış ve sualtı ragbisi ile başladı. 2001 yılından itibaren milli takımda yer aldı. Sualtı hokeyi, sualtı rugbisi, sualtı navigasyonu ve serbest dalış milli takımıyla Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’na katıldı.

Şahika Ercümen, 2006′da, İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası‘nda elde ettiği dereceyle ‘Bayanlar’da Türkiye rekoru kırdı.

Şahika Ercümen, 26-27 Mayıs 2007 tarihlerinde, Ankara ODTÜ kapalı yüzme havuzunda düzenlenen dinamik apnea (serbest dalışın havuzda yapılan branşlarından biri) Türkiye Şampiyonası’nda tek nefesle havuzda 145,35 metre giderek Türkiye rekoru kırdı.

Şahika Ercümen, 2008 yılında, Türkiye Sualtı Hokeyi Millî Takımı ile Avrupa üçüncüsü, Serbest Dalış Avrupa Şampiyonası‘nda geçirdiği sakatlığa rağmen Avrupa dördüncüsü oldu.

Şahika Ercümen,2009 yılında serbest dalış alanında Türkiye şampiyonluğu elde etti. 2010 yılında Türkiye rekoru ve dünya rekoruna en yakın derecenin (-65 metre) sahibi oldu.

Şahika Ercümen, 2011 yılında Serbest Dalış 110 metrede, Buz Altı Yatay Dalışı yaparak Dünya Rekoru kırdı. Şahika Ercümen,, buzun altından 70 metre olan bayanlar rekorunu ve 108 metre olan erkekler rekorunu kırarak en uzun mesafeyi gitti, Guinness Rekorlar Kitabına girdi. Serbest Dalış 70 ve 60 metre Sabit Ağırlık branşlarında da 2011 yılında iki Dünya Rekoru’na sahip oldu.

www.sahikaercumen.com
http://instagram.com/sahikaercumen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder