27 Temmuz 2014 Pazar

The Hotel Beyaz Saray İstanbul çalışanları, İftar da buluştu


Beyazıt’taki The Hotel Beyaz Saray İstanbul’un çalışan personeli, otelde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. The Hotel Beyaz Saray İstanbul’un Genel Müdürü Sevda Yılgaz, şunları söyledi:
“Ekibimle birlikte, geçtiğimiz 6 ayı çok yoğun geçirdik. Otelimizi ve bölgemizi, yurtiçi ve yurtdışı pazarlara anlatmaya devam ettik. Ramazan ayının son günlerinde de, ekip ruhumuzun daha fazla kenetlenmesi için, birlikte otelimizdeki iftar yemeğinde bir araya geldik” dedi.


‘Modern Osmanlı Mutfağı’ eğitimleri vereceğiz
The Hotel Beyaz Saray İstanbul olarak, gastronomiyi, sanatı, kültürü ön plana çıkartacak projelere imza atacaklarını ifade eden Sevda Yılgaz, konuşmasına şöyle devam etti:
“Osmanlı ve Türk mutfağı olarak çok zengin bir gastronomiye sahibiz. Bu zenginliğe otelimizde yer vereceğiz; gastronomi lezzetleri denildiğinde, sayılı otellerden birisi olmayı istiyoruz.


Gastronomi sanatında, Tarihi Yarımada ve Beyazıt’ta akla gelen otel olmayı hedefliyoruz. Nitekim, otelimize gelen misafirlerimize, modern Osmanlı mutfağı eğitimlerine de başlayacağız.


Zira, sadece gastronomi de değil; resim, heykel, Türk sanatları gibi birçok alanda sergiler de düzenleyeceğiz. Sergilere, 20 Ağustos’ta çok değerli bir sanatçının eserleriyle start veriyoruz” diye konuştu.


Ülkemiz turizmini değerlendiren Sevda Yılgaz, Türk misafirperverliğinin önemine işaret ederek, “Yurtdışından gelen misafirlerimize, Türk misafirperverliğini her zaman sergilemeliyiz. Bu bizim en büyük artımızdır. Zira, misafirperverlik lafta değil, özde olmalıdır. Tarihimizi, kültürümüzü, gastronomimizi vb gibi değerlerimizi en iyi şekilde sergilemeliyiz” şeklinde konuştu.


Beyazıt’a görkemli bir meydan geliyor
Beyazıt Meydanı’nın İstanbul’un en önemli 2 meydanından birisi olduğunu hatırlatan Sevda Yılgaz, bugüne kadar hiç dokunulmayan ve derbeder duran meydanın, İBB başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından, gelecek 1-2 yıl sürecek bir projenin ardından, çok görkemli ve güzel bir meydana kavuşacağını belirtti. Projenin Beyazıt Meydanı, Süleymaniye, Saraçhane, Mercan gibi geniş bir alanı kaplayacağını anlatan Sevda Yılgaz, İstanbul’a gelen turistlerin genellikle Tarihe Yarımada’ya uğradığına değinerek, yapılacak projenin önemini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder