3 Nisan 2014 Perşembe

Ağız ve diş sağlığı ekipmanlarının tek fuarı CNR’de başladı

Sektör, 25 milyon dolarlık ticaret hacmini  CNR İDEX’te aşacak



Dünyanın en büyük üçüncü fuarı olan CNR İDEX-İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Ekipmanları Fuarı 03-06 Nisan 2014 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy'de düzenleniyor. DİŞSİAD Derneği Başkanı Namık Kemal Sönmez, “400’ün üzerinde firmanın katıldığı CNR İDEX Fuarı’nda geçen yıl sektörde 25 milyon dolarlık ticaret hacmi oluşturduk. Bu yılda bu rakamı aşacağımızı öngörüyoruz.”CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO’su Cem Şenel, “30 bin metre kare alanda düzenlediğimiz fuarımıza 20’ye aşkın ülkeden alıcı gelecek.”


Hızla büyüyen ağız ve diş sağlığı endüstrisinin tek fuarı CNR İDEX İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Ekipmanları Fuarı başladı. CNR EXPO İstanbul’da gerçekleştirilen fuar, 03-06 Nisan tarihleri arasında düzenlencek. Dental ünit ve koltuklar, röntgen, görüntüleme cihazları, ağız içi kamera, dijital radyografi cihazları, implant sistemleri gibi alanlarda en son teknolojilerin sergilendiği fuar, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, DİŞSİAD Derneği Başkanı Namık Kemal Sönmez ve CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO’su Cem Şenel’in katılımıyla açıldı.


İhracatın yüzde 40’ından fazlası CNR İDEX’ten
DİŞSİAD Derneği Başkanı Namık Kemal Sönmez açılışta yaptığı konuşmada fuara Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu ve ABD’den çok sayıda alıcı geleceğini söyledi. Ağız ve diş sağlığı ekipmanlarının büyümesindeki en büyük etkenin CNR İDEX Fuarı olduğuna dikkat çeken Sönmez, şöyle konuştu; “Sektörün ihracatının yüzde 40’ından fazlası bu fuardaki iş bağlantıları sayesinde gerçekleşiyor. 400’ün üzerinde firmanın katıldığı CNR İDEX Fuarı’nda geçen yıl sektörde 25 milyon dolarlık ticaret hacmi oluşturduk. Bu yılda bu rakamı aşacağımızı öngörüyoruz.”

İDEX her yıl yüzde 20 daha büyüyor
Fuara her yıl yüzde 20 daha fazla talep olduğunu belirten Namık Kemal Sönmez, implant sektörü ile ilgili de şu bilgileri verdi: “Beş yıl önce 30-40 bin olan implant uygulaması sayısı geçen yıl 300 bine çıktı. İç talebin büyük bir bölümünü karşılayan yerli implant üreticileri ihracat da yapıyor. Bu fuar yerli implantçıların da ihracatını artırmasına destek olacak. İmplant sektöründeki en son yeniliklerde buradan takip edilebilecek.”

20’yi aşkın ülkeden alıcı, 1000 marka
Cem Şenel de CNR İDEX’in dünyanın üçüncü en büyük fuarı olduğunu hatrılatarak, “Bu yıl 12’incisini gerçekleştirdiğimiz fuarımızda ağız diş sağlığı merkezlerinden özel muayenehanelere ve diş laboratuarlarına kadar ekipman ihtiyaçlarının karşılayan CNR İDEX, bir tedarik platformu olarak ön plana çıkıyor” diye konuştu. Fuara 20’ye aşkın ülkeden alıcının geleceğine dikkat çeken Şenel, sözlerine şöyle devam etti: “30 bin metrekare alanda düzenlenen fuarımıza 1000'e yakın marka katılıyor. Fuar katılımcılarımızın yüzde 20'isini yurtdışı firmaları oluşturuyor. Çin, Almanya, İtalya, İspanya, İngiltere, Kore ve Tayvan katılımcı ülkeler arasında alıyor.”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder