1 Nisan 2014 Salı

Aşpafed Üyesi Anpader Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği' durmuyor eğitimlere devam ediyor




Bu seferde Aşçılar diyarı Mengen'de Mengen Aşçılar ve Turizm Festivalinde aşçılar tarafından açılan "Aşçılık Okulu İstiyoruz" pankartıyla filizlenen fikirlerin hayata geçirilmesi çabaları ve dönemin Bolu Valisi Adnan DARENDELİLER´in katkıları ile il özel idaresi tarafından 1982 yılında temeli atılmış duayen aşçılarımızdan Aydın Yılmaz'ın da katkılarıyla 1985 yılında eğitim öğretime başlamış Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesinde yoğun bir kalabalık kitle ile birlikteydik.

Öğrencilerin heyecanı, mutluluğu, ilgi ve alakaları görülmeye değerdi. Anpader Yönetimi olarak bizlerde de farklı bir heyecan vardı. Özellikle Derneğimiz başkanı Serkan Dursun ve Genel Sekreterimiz Emrah Altundağ'ın da okulun eski mezunları olarak heyecanı bir başkaydı. 2 saat süren söyleşide değerli şeflerimiz kendi gelişimlerinden ve bugüne kadar ki yaşadıkları gerçekleşmiş mutfak anıları paylaştıktan sonra, türk mutfağı ve yabancı mutfaklar arasındaki farklılık, gelişim durumu, neler yapabiliriz, yapmalıyız konuları anlatıldı.

Ayrıca günümüzde kişisel gelişimin önemi, değeri vurgulandı.
Biz Anpader yönetimine bu imkanı sağlayıp okula davet ettikleri ve gösterdikleri misafirperverlik için okul öğretmeni sayın Gökhan Gökdemir ve okul müdürümüz sayın Selami Kurtoğluna teşekkür ederiz.Ayrıca eğitim sonrası yenilen yemekte okul müdürü Sayın Selami Kurtoğlu ve derneğimiz yönetim kurulu üyeleri ile mengen aşçılık okulu için neler yapılabilir, mengen için neler yapılmalı ve mengen aşçılar festivali nasıl daha iyi olabilir konuları ile ilgili fikir alışverişi yapılmış olunup, beraber hareket etmek için adım atılmıştır.Bizim Bildiklerimiz Sizin Bildikleriniz Olacak' Bizi İzlemeye Devam Edin'denildi.

http://www.turizminsesi.com/haber/anpader-ankara-egitimlere-devam-ediyor-15723.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder