1 Nisan 2014 Salı

TUROB Başkanı Bayındır: Kazanan Türkiye Olmuştur



TUROB Başkanı Timur Bayındır, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler ve Yerel Yönetimler seçimleri sonucunda kazananın Türkiye olduğunu dile getirdi.

Resmi olmayan seçim sonuçlarının büyük ölçüde açıklandığını belirten Bayındır “Seçimler sonucunda demokrasinin gereği olarak tek bir aday kazanır. Bu nedenle seçime katılan tüm siyasi parti ve bağımsız adayları, ülkemizdeki katılımcı demokrasiye katkılarından ve medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Halkımız büyük bir olgunluk ve katılım ile sandıklara gitmiş ve kararını vermiştir. Seçim sonucunda kazanan tüm adayları tebrik ederim” dedi.

Özellikle seçim kampanyası döneminde gerilen siyasi ortamın yerini sükunete bırakmasının önemine değinen Bayındır, “Seçimlerin tamamlanmasının ardından iyi ve kötü yönleri ile geçen siyasi propaganda dönemini geride bırakıyoruz. Reel sektörün beklentilerinin de dikkate alınarak, siyasi liderlerin halkın iradesine saygı gösterip, siyasi tansiyonu yükseltecek söylemlerden uzak durmasını bekliyoruz” dedi.

Bayındır, Turizm sektörü olarak, küresel rekabet ve sektörün teknoloji kullanım oranı dikkate alındığında, siyasi iktidardan bir süredir devam eden bazı sosyal medya mecralarındaki yasaklamaların acil olarak kaldırılmasını beklediklerini ifade etti. Kazanan adayların, Turizmin ülkemiz ekonomisi ve istihdamına katkılarını dikkate alarak faaliyetlerini sürdürmeleri gerektiğine vurgu yapan Bayındır, sektörün önündeki sorunların çözümü konusunda kamu-özel sektör işbirliği içerisinde bir an önce çalışma başlatmasını beklediklerini ve işbirliği yapmaya açık olduklarını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder