19 Şubat 2014 Çarşamba

İSO İnovasyon Ödülleri için geri sayım başladı


Sanayici “en yenilikçi biziz” yarışında
İstanbul Sanayi Odası (İSO), yenilikçi yaklaşımı ve uluslararası rekabette lider bir Türkiye hedefi ile başlattığı İnovasyon Ödülleri’nde sanayi kuruluşlarını 27 Şubat akşamı üçüncü kez buluşturuyor.

Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlayan 11 şirketin kıyasıya rekabetine sahne olacak İSO İnovasyon Ödülleri, sadece ticari başarı ve ürünü değil, firmaların inovasyona dönük süreçlerini de ödüllendiriyor.

Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesinin sağlanması ve iş olanaklarının artırılması yönünde inovasyonun gerekliliğine inanan İstanbul Sanayi Odası (İSO), pek çok alanda olduğu gibi ülke sanayisinde inovatif yaklaşımları yaygınlaştırmaya da öncülük ediyor. İSO’nun bu anlayışla 2009 yılında başlattığı İnovasyon Ödülleri için geri sayım başladı. İSO’nun inovasyonu kurum kültürü olarak benimseyerek sürdürülebilir rekabet avantajına ulaşan şirketleri gururlandırdığı İnovasyon Ödülleri, 27 Şubat akşamı İSOV-Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılacak törenle üçüncü kez sahiplerini bulacak. Türkiye sanayisinin 11 inovatif şirketinin finale kaldığı organizasyon kapsamında, İSO İnovasyon Büyük Ödülü ve Jüri Özel Ödülü’nün yanında, altı ana kategoride ödüller dağıtılacak.

İnovasyona dönük tüm süreçler ödül kapsamında
İSO İnovasyon Ödülleri ile Türk sanayinin bu alandaki yetkinliğinin artırılması ve inovasyonun ticari getiri avantajı olarak öne çıkartılması amaçlanıyor. Teknoloji ve inovasyona dayalı bütünsel bir kalkınma hedefi ile yola çıkan İSO, İnovasyon Ödülleri’ni Türk sanayisinin üstün rekabet gücüne ulaşmasında bir araç olarak kurguluyor. Geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen İSO İnovasyon Ödülleri’ne, sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın, Türkiye'de yerleşik tüm sanayi kuruluşları başvuruda bulunabiliyor. İnovasyon Ödülleri’nde, diğer organizasyonlardan farklı olarak sadece ticari başarı ve ürün değil, sanayi firmaları bünyesinde oluşturulan inovasyona dönük süreçler de ödüllendiriliyor. Ödül başvurusunda bulunan sanayi kuruluşları, başvurularının değerlendirilmesi sonucunda, inovasyon yetkinlikleri ve geliştirmeye açık alanları konusunda, bir “Değerlendirme Raporu” vasıtası ile bilgi edinme imkanına da sahip oluyor.

Ödüllere 100’ü aşkın başvuru oldu
İSO İnovasyon Ödülleri’ne 2009 yılında 41 sanayi şirketi, 2011 yılında da 35 sanayi firması başvuruda bulundu. 2013 yılı ödüllerine ise 31 sanayi kuruluşu başvuruda bulundu. Finalistlerin önce başvuru dosyası, ardından firma ziyaretleri ile belirlendiği organizasyonda, bu yıl 11 firma finale kaldı.
Ödül almaya hak kazanan firmalara, ödül beratı ve heykelciğinin yanında, firma tesisleri girişlerine asmak üzere bayrak verilecek. Firmalar, ayrıca üzerinde ödül yılı belirtilmiş olan İSO İnovasyon Ödülleri logosunu, tanıtımlarında ücretsiz olarak kullanma hakkını elde edecek.

Sekiz başlıkta ödül var
İSO İnovasyon Ödülleri’nde kamu, iş dünyası ve akademi çevresinden sekiz tecrübeli ismin yer aldığı jürinin 27 Şubat’taki karar toplantısı ile kazananlar belirlenecek. Organizasyonda, İSO İnovasyon Büyük Ödülü ve Jüri Özel Ödülü’nün yanında, altı kategori ödülü olmak üzere toplam sekiz başlıkta ödüller dağıtılacak. Bu ödüller şu başlıklardan oluşuyor:

İSO İnovasyon Büyük Ödülü
Jüri Özel Ödülü
Kategori Ödülleri:
İSO İnovasyon Ödülü: Liderlik
İSO İnovasyon Ödülü: Stratejik Planlama
İSO İnovasyon Ödülü: Bilgi
İSO İnovasyon Ödülü: İnsan Kaynağı
İSO İnovasyon Ödülü: Süreç Yönetimi
İSO İnovasyon Ödülü: İş Sonuçları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder