13 Şubat 2014 Perşembe

Ritz-Carlton Kyoto şehrin ilk gerçek uluslararası lüks oteli ve Japonya’nın ilk şehir içi tatil köyü oldu



Dünyanın kültürel olarak en zengin şehirlerinden birinde 2014 yılının en çok beklenen açılışlarından biri olan Ritz-Carlton Kyoto açılışı The Ritz-Carlton Hotel Company, L.L.C. ve Japonya’nın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Sekisui House, Ltd. tarafından gerçekleştirilmiş olup, Ritz-Carlton Kyoto şehrin ilk gerçek uluslararası lüks oteli ve Japonya’nın ilk şehir içi tatil köyü olmuştur.

Zen tapınakları, sarayları ve bahçeleri ile meşhur olan şehrin merkezinde, nehir kenarında konuşlanan otel, Ritz-Carlton’un emsalsiz şıklığı ve ünü yayılmış olan hizmet anlayışını Kyoto şehrine taşımakta olup; tasarımı sayesinde şehrin kültürel mirasına duyduğu saygıyı yansıtmaktadır.

 Ritz-Carlton Genel Müdürü ve Operasyon Direktörü Herve Humler şöyle bir yorumda bulunmuştur: “Japonya’da, güzel Kyoto şehrinde dördüncü Ritz-Carlton otelini açmaktan gurur duyuyoruz. Misafirlerimiz her zaman güzelliği çağrıştıran, yeni ve ilham verici mekânların arayışı içindeler ve uzun zamandır bu inanılmaz mekânda hizmet sunmamıza dair arzularını dile getirmiş bulunmaktadırlar.” Kendisi sözlerine şöyle devam etmiştir: “İnanıyorum ki bu otel Japonya’ya açılan zamansız bir pencere sunmakta ve dünya çevresindeki diğer 85 Ritz-Carlton otelini kusursuz bir biçimde tamamlamaktadır.”

Ritz-Carlton, Kyoto huzur dolu bir mabettir. Otel Nijho Ohashi’de Kamogawa Nehri’nin sakin kıyılarında konuşlanmakta olup, şehrin perakende satış ve eğlence merkezleri olan Gion ve Kawaramachi-dori bölgelerini de içeren Kyoto’nun popüler merkezlerine yakın mesafede bulunmaktadır.

RITZ-CARLTON JAPONYA’NIN KALBİ KYOTO’DA ZAMANIN ÖTESİNDEKİ LÜKS ANLAYIŞINA KAPILARINI AÇIYOR
Otelin lüks misafir odaları ve suitleri nehir ve Higashiyama Dağları’nın tüm manzarasına hakimdir. Mimarlar ve tasarımcılar, binanın mimari yapısı açısından geleneksel Meji evleri ve avlularının karakter ve estetik özelliklerine sadık kalmıştırlar. Otelin iç tasarımı Peter Remedios tarafından gerçekleştirilmiş olup, Spin Studios yerel sanatçılar tarafından yaratılan desenli motifler, Zen bahçeleri (Karensansui) ve estetik olarak otelin merkezinde konumlandırılmış dört kat yüksekliğinde şelaleyi de içeren su öğeleri ile Japonya’nın geleneklerine duydukları saygıyı yansıtmıştırlar.

Kamogawa Suiti ve buna kardeş suitler, ay ışığı bahçeleri (tsukimidai) ve zeminden tavana kadar uzanan pencereleri ile hem nehir hem de dağların panoramik manzarasını sunmakta ve lüks,  zarafet ve hizmette rakipsiz bir ortam yaratmaktadır.

Ritz-Carlton Spa, şelalenin eteğinde kişiye özel ve davetkar yedi kür odası sunmakta ve Japonya ile ESPA’nın zengin kültüründen esinlenilmiş özel hizmetler sağlamaktadır. Söz konusu hizmetlere kuru Shiatsu tekniklerinin kullanılması ile gerçekleştirilen geleneksel Akubası (Acupressure) Masajı ile aynı zamanda dinçlik kazandırıcı etkileri ile bilinen ve güney Kyoto’da Uji’de 20 gün güneş altında kurutulan Gyokuro, yeşil çay yapraklarına dayanan Ryokucha Serenity töreni de dâhildir.

Sunduğu damak tatlarının çeşitliliği ile tanınan bu şehirde Ritz-Carlton, Kyoto, şık bir fon eşliğinde yeni ve ayrıcalıklı yemek deneyimleri ile şehrin sunduklarına katkıda bulunmaktadır.

Japon Restoranı Mizuki, taşlı bahçe, şelale ve tarihi özelliklerden oluşan dinamik bir peyzaj çevresinde modellenmiş olup sushi, tempura ve teppanyaki’nin yanı sıra meşhur Kaiseki özelliklerini bünyesinde barındıran modern Japon mutfağından örnekler sunmaktadır. Restoranda, Sakura ve sonbahar mevsimlerinde dinamik manzaranın tadını lezzetli ve kaliteli akşam yemekleri ile çıkarmak için ocakbaşı da dâhil olmak üzere bir açıkhava terası bulunmaktadır.

İtalyan Restoranı La Locanda, otelin konuşlandığı bölgenin geçmişine duyulan saygıyı yansıtmaktadır. Ebisugawatei adı verilen özel odası, tarihi olarak korunmaya alınmış olan ve listelerde geçen bir bina olup kendi şarküterisine ve l’affineur adı verilen peynir kilerine sahiptir. Rakipsiz şarap mönüsü, üstün Toskana şaraplarından İtalyan bölgesel klasiklerine kadar 250 farklı çeşit sunar.

Aynı zamanda, Haute Pâtisserie’nin yaratıcısı, Pierre Hermé Paris, kendi gözde kreasyonlarını otele getirmekte ve Ritz-Carlton, Kyoto’da kendisine has eşsiz tatlılarını sunmaktadır. Bu eşi görülmemiş işbirliği, Şefin yarattığı tatlıları restoranlar, toplantı, düğün ve yemek salonları dâhil olmak üzere bütün otelde sergilemektedir.

Ritz-Carlton, Kyoto ayrıca toplantılar, lüks düğünler ve özel etkinlikler için olağanüstü özelliklere sahip alanlar sunmakta olup bu dört salonun her biri kiraz çiçeği türünün adını almıştır: Takane Balo Salonu, Kocho, Shidare ve Kanzan toplantı salonları. Otel ayrıca, özel günleri için çiftlere danışmanlık vermekte kullanılan ve olağan bir olayı olağanüstü hale getirecek hizmetler ve detaylı şıklıkta donanımı sunan bir düğün sergi salonuna da ev sahipliği yapmaktadır.

RITZ-CARLTON JAPONYA’NIN KALBİ KYOTO’DA ZAMANIN ÖTESİNDEKİ LÜKS ANLAYIŞINA KAPILARINI AÇIYOR
Güzellik, tarih, maneviyat ve kültür açısından son derece zengin olan Kyoto her yıl; şehri ve şehre ait 17 UNESCO Dünya Mirası Sahasını görmeyi arzu eden 50 milyon ziyaretçiyi çekmektedir. Şehir ve çevresi ayrıca Japonya’nın ulusal hazinelerinin dörtte birine ev sahipliği yapmaktadır. Söz konusu ziyaretçilerden birçoğu Japon olmakla birlikte, şehre gelmekte olan uluslararası ziyaretçilerin sayısında gerçek bir artış mevcuttur. Günümüzde Kyoto, şehrin cazibesine kapılan, geleneksel bir Japonya Deneyimi yaşamayı arzu eden, dünyanın dört bir köşesinden gelen ve üst düzey zevklere sahip olan gezginlerin uğramadan edemedikleri bir durak konumundadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder