22 Şubat 2014 Cumartesi

"BU DAHA BAŞLANGIÇ YEMEĞİ" NDE BÜYÜK COŞKU!


İşçi Partisi Şişli Belediye Başkan Adayı Ümit Ertaç Zileli dayanışma yemeği  dün akşam Taksim Elite World Otel'de gerçekleştirildi. Süheyl Batum, Soner Yalçın, Salih Güney, Celal Pir, Selçuk Ural, Levent Kırca, Mehmet Ali Güller, Rafet Ballı, Zeynep Küçük, Şule Perinçek, Çağdaş Cengiz, Barbaros Şansal ve daha bir çok önemli ismin katıldığı yemekte, Türkiye'nin tabi olduğu bu düzenin artık değişmesi gerektiği, İşçi Partisi'nin gücüyle birlikte halkçı belediyelerin kurulmasının zamanın geldiği vurgulandı.

Gülgün Feyman'ın sunuculuğunu yaptığı dayanışma yemeğini açış konuşmasını İşçi Partisi Şişli Belediye Başkan adayı Ümit Zileli yaptı. Zileli'nin konuşmasından önemli kesitler ise şöyle:

"35 yıldır gazeteciyim,  Bizler bu kavganın önünde giden neferleriz. Önemli olan Misakı Milli sınırları içindeki halk cumhuriyetidir. Yerel seçimlere oyların bölünmesi kaygısından arınmış bir şekilde gireceğiz. Aramızda bulunan tek CHP'li millet vekili Süheyl Batum'a da teşekkürlerimi iletiyorum. Buradan bütün tutsakhanelerde görev yapan tüm devrimcilere, bilim insanlarına, Doğu Perinçeklere, Tuncay Özkanlara önlerinde minnetle eğildiğimizi belirtiyorum. O yiğit insanlardır bana devrimciliği öğreten. Bunu da bütün dünyaya iletmek benim boynumun borcudur. Arkamda müthiş bir parti, İşçi Partisi var. Beni bu adaylıkla onurlandırdıkları için çok teşekkür ediyorum."

Ümit Zileli'nin konuşması konuklardan büyük alkış aldı. Şişli Belediye Başkan adayının konuşmasının ardından sözü, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek aldı. Perinçek'in konuşmasından önemli notlar ise şöyle:

"Türkiye'de ilk kez böyle bir şey yaşayacağız. Cumhuriyetın belediyelerinin nasıl olduğunu göstereceğiz. Şişli'yi İstanbul'un başkenti yapacağız. Altındaki koltuğun iplerini iktidar kemirir. Oraya oturmadan önlemini almak gerekir. Çok çalışmamız lazım."

Şule Perinçek'in konuşmasının ardından sahneye, sevilen şarkılarını seslendirmek üzere değerli sanatçı Güvenç Dağüstün çıktı.

Yemek programı 49/51 Film'in büyük emek harcayarak oluşturduğu, Gezi Direniş'ini konu alan ünlü "Başlangıç" belgeseli gösterimi ve sonrasında Zeynep Altıok, Melih Aşık ve Mustafa Mutlu'yla yapılan, Ümit Zileli hakkındaki değerli düşüncelerini ilettikleri röportajlarla devam etti.

Yemeğin ilerleyen saatlerinde, İşçi Partisi İstanbul Belediye Başkan adayı Levent Kırca da, Ümit Zileli'yi yalnız bırakmadı ve yemeği onurlandırdı. Salona kolkola ve umutla gülümseyerek giren Ümit Zileli ve Levent Kırca bütün salondan büyük alkış aldı. Levent Kırca'nın konuşmasından önemli kesitler ise şöyle:

"Benim kasetimin olmaması beni çok üzdü. Keşke olsaydı. Biz dürüst, namuslu, halktan yana olan insanlarız. Güvenilir bir partinin mensuplarıyız. Türkiye bugünkü durumunu İşçi Partisi'ne borçludur. Bu ülkede artık çok şeyin değişmesi gerekiyor. Biz kendimize inanıyoruz. En büyük şansımız İşçi Partili olmak. Umarım ben bir dahaki konuşmamı İstanbul Belediye Başkanı olarak, Ümit de Şişli Belediye Başkanı olarak yapacağız." Kırca'nın espriyle söylediği "Ümit'in yakışıklılığıyla benim komikliğim birleşecek." sözleri ise herkesi mutlu etti.

Levent Kırca'nın konuşmasından sonra değerli bir ses sanatçısı sahne alarak Atatürk'ün sevdiği şarkılar başta olmak üzere Türk sanat müziğinden sevilen şarkıları seslendirdi. Vardar Ovası şarkısı seslendirilirken Ümit Zileli de sahneye çıkarak büyük bir mutluluk ve coşkuyla şarkıya eşlik etti.

Yemekte ayrıca Ümit Zileli'nin yazdığı ve basımı henüz biten "Cumhurun Trajedisi-Karşı Devrimin Kısa Tarihi" isimli kitabı tüm konuklara armağan edildi.

Kumpasçıların hükümetinin yıkılmakta olduğu, Türkiye'nin yeniden Atatürk'ün inşa ettiği cumhuriyet devrimi kanunlarıyla yönetileceği ve İşçi Partisi'nin halkçı belediyelerin nasıl kurulacağını ve yönetileceğini göstereceğinin vurgulandığı ve ilan edildiği "Bu Daha Başlangıç Yemeği" Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle son buldu.

Ümit Zileli Seçim Çalışması Basın Sorumlusu Buket Yazıcı
0531 011 96 17
umitzilelisisliadayibasin@gmail.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder