13 Şubat 2014 Perşembe

Milano'da EXPO 2015 heyecanı




2015 Milano EXPO Dünya Fuarı,"Gezegeni Beslemek, Yaşam İçin Enerji" temasıyla düzenleniyor.İtalya'nın Milano şehri, 1 Mayıs - 31 Ekim 2015 tarihleri arasında EXPO Dünya Fuarı'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Gezegeni güvenilir ve sürdürülebilir şekilde beslemek, enerji ve acil gıda sorunlarına çözüm bulmak amacıyla ülkeler ve firmalar EXPO 2015 Dünya Fuarı'nda buluşuyor.

  2015 EXPO Dünya Fuarı'na hazırlanan İtalya'nın Milano şehri, dünya genelinde giderek aciliyetini hissettirmeye başlayan gıda sorunlarıyla yüzleşmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla dünya ülkelerini ve firmalarını bir araya getiriyor. 130'dan fazla ülke, firma ve uluslararası organizasyonun yer alacağı altı aylık sergi süresince, EXPO Dünya Fuarı'na ve programdaki binlerce kültürel etkinlik, gösteri ve konserlere katılmak için Milano'ya ve bölgeye 20 milyondan fazla ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

EXPO 2015 Milano Etkinlik Direktörü Alessandro Mancini, 18. EMITT Fuarı'nda tur operatörleri ve basına yaptığı sunumda, Milano EXPO Dünya Fuarı hakkında geniş kapsamlı bilgi aktardı ve ilgili tüm çevreleri Dünya Fuarı'nda yer almak üzere Milano'ya davet etti.

Açlık ve obezite sorunu büyüyor
1 Mayıs - 31 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Milano EXPO Dünya Fuarı, küresel açlık ve obezite sorununu masaya yatırıyor. Günümüzde dünyada bir milyardan fazla insan ya açlıktan ölüyor ya da obezite sorunu ile yaşamını sürdürüyor. 2050 yılında ise dünya nüfusu iki milyarlık dev bir artışla 9 milyardan fazla insana ev sahipliği yapacak. Milano EXPO Dünya Fuarı'nda, bu yakıcı soruna acil çözüm üretmek amacıyla dünyanın her yerinden gelen uzmanlar, "Gezegeni beslemek, yaşam için enerji" teması çerçevesinde ekonomik, bilimsel, kültürel ve sosyal düzeylerde olmak üzere farklı bakış açıları geliştirmek için birlikte çalışacaklar.

Çözüm için küresel işbirliği
Organizasyonda görev alacak ülkeler önemli sorunlara somut çözümler önerecekler. Bu sorunların başında tüm insanlara güvenli, güvenceli ve yeterli besin hakkının nasıl verileceği, besin zincirinin çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliğinin nasıl garanti edilebileceği, tat ve yemek kültürünün nasıl korunabileceği geliyor. Milano EXPO Dünya Fuarı, dünyada bu zorlukları yenmek için gerekçeli ve ortak ilkeler sağlamak yönünde önemli adımların atılmasını amaçlıyor.

'Akıllı Şehir' kurulacak
2015 Milano Expo Dünya Fuarı maddi bir miras da bırakacak. Fuar alanı, teknoloji ve enerjinin sürdürülebilir ve akılcı şekilde kullanıldığı bir 'Akıllı Şehir' haline getirilecek. Halihazırda birçok uluslararası firma projeye destek veriyor. Telecom Italia, Cisco, Accenture, Enel, Intesa SanPaolo, Finmeccanica, Came, Fiat-Chrysler, Coop, illycaffè, Eutelsat, Fiera Milano, Samsung Electronics Italia ve Eni deneyimlerini sunma yoluyla fuarın amaçlarına katkı sağlamayı hedefleyen kuruluşların başında geliyor.

Devasa fuar alanı
Ülke pavyonları, Rho-Fiera ve Malpensa ekseninde yaklaşık bir milyon metrekarelik bir alan üzerinde konumlandırılacak. Fuar alanı, altyapısı zengin, stratejik bir alanda kurulacak: iki otoyolun yakınında, Linate ve Malpensa havaalanlarının yanında, Milano ve iç bölgelere hızlı tren ve metro ile bağlı olacak. Mimar Massimiliano Fuksas tarafından tasarlanan fuar alanı, Arese bölgesindeki fuar alanının yanındaki 210 hektarlık alanı fuara bağyalacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder