20 Şubat 2014 Perşembe

“Herşey Dahil ” Amerika’da tez konusu oldu

ANTALYA’DAKİ HERŞEY DAHİL SİTEMİ AMERİKA’DA TEZ KONUSU OLDU

Halil ÖNCÜ-KEMER
Son yıllarda turizmde en çok tartışılan konuların başında gelen “Herşey Dahil ” sistemi Amerika’da bulunan Texas A&M University Turizm Bölümüne tez konusu oldu.Texas A&M Üniversitesinde öğrenim gören Türk Öğrenci Emrullah Erul, konu hakkındaki düşüncelerini Üniversiteye kabul ettirerek, Antalya’da yaşayan halkın her şey dahile bakış açısını ölçen anket çalışmalarına başladı.

Bin kişilik bir anket
Antalya Merkez, Kemer, Belek, Manavgat ve Side’de yaklaşık bin kişiye uygulayacağı “Antalya halkının her şey dahil sitemi hakkındaki görüşleri “ konulu anket çalışmaları için Kemer’e gelen ve burada başta esnaflar olmak üzere bazı mahallerde evleri de gezen Emrullah Erul, anket sonuçları doğrultusunda bilimsel bir yayınında üniversite tarafından yayınlanacağını söyledi. Erul,KESDER (Kemer Esnafları ve Turizmcileri Derneği ) ni de ziyaret ederek yönetim kuruluna bilgiler verdi. Dernek Başkanı Abdullah Çilengir ile görüşen Erul, yakın ilgileri için Çilengir’e teşekkürlerini sundu. KESDER Yönetimi ve üyeleri anketi doldurdular.

Anket halkın görüşlerini kapsıyor!
Konu ile ilgili bilgiler veren Emrullah Erul “ Amerika’da bulunan Texas A&M University Turizm Birimleri Bölümü yaklaşık 25 yıl önce açıldı. Bende bursla bu bölüme yaklaşık 3 yıl önce gittim. Halen öğrenim görüyorum. Geçtiğimiz yıl Antalya’da Her şey dahil siteminin sıkıntılarını görünce konuyu değerli hocam Kylee Woosman’a ilettim. Onun da çok dikkatini çekti. Bende konu ile ilgili hem en girişimlere başladım. Öncelikle yaklaşık bin kişi ile Antalya halkının her şey dahil sitemi hakkındaki görüşlerini alacağımız anketi başlattık. Anketimiz halkın görüşlerini kapsıyor. Antalya Merkez, Kemer, Belek, Manavgat ve Side’de anketimiz devam ediyor. Kemer’de de anketimize ilgi yüksek. Anket çalışmamız yaklaşık bir ay sürecek. Değerlendirmelerimiz sonrasında bilimsel anlamda bir yayını ortaya çıkaracağız” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder