18 Şubat 2014 Salı

Anadolu Ajansı’nın girişimi ‘manidar’

Anadolu Ajansı bugün akşam saatlerinde, ajansın ve yöneticilerinin ticari itibarını ve iktisadi faaliyetini zedeleyici, asılsız isnatlar ileri sürdükleri gerekçesiyle bazı internet siteleri hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde,  "zaman.com.tr" yetkilisi Ekrem Dumanlı,  "samanyoluhaber.com" yetkilisi Fuat Karazeybek, "aydinlikgazete.com" internet sitesi yetkilisi Ergün Gedek, Evrensel Gazetesi yetkilisi Fatih Polat, "cumhuriyet.com.tr" internet sitesi yetkilisi Orhan Erinç, "bugun.com.tr" yetkilisi Gürdal Gürler, "postmedya.com" yetkilisi Levent Arap ile "cihan.com.tr" ve "bihaber.com" internet siteleri "şüpheli" olarak gösterildi.

Dilekçede, "şüphelilerin ajansın marka değerini düşürücü, ajans ve yöneticilerinin ticari itibarını ve iktisadi faaliyetlerini zedeleyici, haksız rekabete neden olacak asılsız isnatlarda bulundukları, iftiralarla ajansın zarar görmesine sebep oldukları" iddia edildi.

Türkiye’de internet sansürünün konuşulduğu şu günlerde Anadolu Ajansı’nın çeşitli medya kuruluşlarına ait internet sitelerini doğrudan hedef almış olması, hükümetin internet yayınları üzerindeki baskı kurma isteğinin bir uzantısı gibi algılanmaktadır. Sayıları yüz binleri bulan internet haber sitelerine gözdağı verilmekte, ajansın veya ajansa ait haberlerin eleştiriye konu edilmemesi hedeflenmektedir. Yaygın medya kuruluşlarına ait internet yayınlarının suç duyurusuna konu edilmesinin bu amaca hizmet ettiğinden şüpheleniyoruz.
Anadolu Ajansı’nın bu gibi girişimlerle değil, basın, ifade ve internet özgürlüğü alanında göstereceği çaba ile haberlere konu olmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz.

İnternet Yayıncıları Derneği adına,
Genel Başkan
Tayfun Sırman


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder