25 Şubat 2014 Salı

Özyeğin Üniversitesi Otel Yöneticiliği Öğrencilerine “Opera” Yazılımı Sınavı’ndan Tam Not



Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Otel Yöneticiliği öğrencileri, lisans programı dahilinde verilen “Opera” Yazılımı Eğitimini başarı ile tamamladı. 14 ÖzÜ öğrencisi, yazılımı sağlayan Protel firması ile Özyeğin Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği sınavda gösterdileri başarı  sonucunda yazılım kullanım sertifikasını almaya hak kazandı.


24.02.2014, İstanbul-Özyeğin Üniversitesi Otel Yöneticiliği Lisans Programı öğrencileri, ders programları kapsamında ikinci sınıftan itibaren verilmekte olan ‘Otellerde Bilgi Teknolojileri’ dersi dahilinde gördükleri “Opera” Yazılımı eğitiminin sınavından başarıyla geçti. Yazılımı sağlayan Protel firması ve Özyeğin Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği sınav sonucunda, 14 ÖzÜ Otel Yönetimi Lisans Programı öğrencisi gerekli yetkinlikleri sağlayarak yazılım kullanım sertifikasını almaya hak kazandı.

Eğitimin kapsamı ve sınav hakkında konuşan Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü M. Teoman Alemdar “Otel Yöneticiliği Programında öğrenim gören 2. sınıf öğrencilerimizin aldıkları derslerden biri de ‘Otellerde Bilgi Teknolojileri’ dir. Bu ders kapsamında otelcilik endüstrisinde bilişim teknolojilerinin gelişim ve kullanımı ile güncel eğilimler yanında, öğrencilerin profesyonel yaşama adım attıklarında kullanmaları ihtimali olan bazı yazılımları da öğretiyoruz. Bunlardan biri de, dünyada ve Türkiye’de en yaygın kullanılan otel yönetimi sistemi olan “Opera” Yazılımıdır. Bu dönem, öğrencilerimizin de talebiyle burada gördükleri uygulamalı eğitimin  sonucunda profesyonel yaşamlarında kullanabilecekleri somut bir kazanım elde etmelerini sağlamak için, yazılımı sağlayan Protel firması ile bir sertifika sınavı organize ettik. Sınavda 14 öğrencimiz başarılı olarak, profesyonel yaşamda artı değer olarak kullanabilecekleri önemli bir yazılım kullanım sertifikasını almaya hak kazandı. Profesyonel yaşama hazırlama konusunda eğitim programımızın sağladığı önemli olanaklardan olan ve öğrencilerimizin hevesle katılım gösterdikleri bu uygulamanın, öğrencilerimize hem stajlarında hem de mezuniyetlerinden sonraki iş yaşamlarında önemli katkıları olacağı inancındayım,” dedi.

2013 – 2014 güz döneminde ilk kez gerçekleştirilen bu uygulama bundan sonra her dönem bu dersi alan tüm öğrencilere sunularak, onların otelcilik sektörünün gereksinimlerine uygun donanımlardan birini daha kazanarak iş yaşamına adım atmalarını sağlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder