19 Şubat 2014 Çarşamba

TUROB’UN GİRİŞİMİ İLE SINIR KAPILARINDAKİ VİZE UYGULAMASI DEVAM EDECEK

TUROB’un, E-Vize uygulaması konusunda başlattığı girişimler sonucunda Bakanlar Kurulunca alınan karar ile sınır kapılarımızda vize verilmeye devam edecek.

T.C. Dışişleri Bakanlığının E-vize uygulaması kapsamında, başta AB ülkeleri olmak üzere ülkemize turist gönderen birçok ülkeye 10 Nisan 2014 tarihi itibariyle sınır kapılarında verilen vizelerin kaldırılacağını açıklanması üzerine, uygulamanın sektörümüze telafisi zor zararlar vereceği ve özellikle AB ülkelerinden gelecek turistler için endişeye yol açtığı TUROB tarafından açıklanmıştı.

Gerek ülkemizin 2023 turist sayısı ve turizm geliri hedefleri, gerekse turizmin rekabet açısından yoğun bir sektör olduğu gerçeğinden hareketle; ülkemize turizm amacı ile gelecek kişilere sınır kapılarında “bandrol” veya “kaşe” ile verilen vizelerin devam ettirilmesi talebi ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. İçişleri Bakanlığı ve T.C. Dışişleri Bakanlığı nezdinde TUROB tarafından girişim başlatılmıştı.

Resmi Gazete’nin bugün (19.02.2014) yayınlanan sayısında, sınırda vize verilmesi işlemlerine 11.04.2014 tarihi itibari ile devam edileceğinin Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırıldığı belirtilmiştir.

Konu ile ilgili destekleri nedeniyle T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, T.C. İçişleri Bakanı Efkan Ala ve T.C. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ederiz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder