25 Şubat 2014 Salı

PwC bu yıl da Oscar Ödülleri oy sayımını denetliyor

PwC'den Brian Cullinan oylama ekibine katıldı
PwC, bu yıl 80. kez Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Akademi) adına Oscar Ödülleri oy sayımı işlemini yürütüyor.  PwC tarafından yapılan açıklamada, PwC ABD Ortaklar Kurulu Başkanı ve PwC Güney Kaliforniya Sorumlu Ortağı Brian Cullinan'ın Rick Rosas ile birlikte 2014 yılı oy sayım işlemini yürüten ekibe liderlik edeceğini duyurdu. Cullinan ve Rosas, 2 Mart 2014 Pazar gecesi canlı yayında tüm dünyaya duyurulacak olan Oscar sahiplerini herkesten önce bilen yegane iki kişi olacaklar.

Cullinan dünyanın en ünlü ve en gizli tutulan sırlarını 80 yıldır koruyan PwC ortakları ekibine katıldı. PwC'de 30 yıllık görev süresince Cullinan, çeşitli liderlik rollerini üstlendi. PwC ABD'nin eğlence, medya ve iletişim denetim ekiplerinin başında bulundu. Ayrıca şu anda the United Way of Greater Los Angeles ve the Shelter Partnership'in yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Cullinan yeni görevi hakkında şunları söylüyor: "80 yıl üst üste PwC'ye verilen bu görevi yürüten seçkin ekipte yer almak çok büyük gurur. Rick ile birlikte bu geleneği devam ettirmek hem gurur hem de heyecan verici. Önümüzdeki yıllarda da Akademi için çalışmayı dört gözle bekliyorum."

2001 yılından bu yana Oscar Ödülleri Oylaması lideri olan PwC Ortağı Rick Rosas ise şunları söylüyor: "Her yıl oylama işlemini denetlemek, Oscar ödüllerinde doğruluk ve gizliliği güvence altına almak hayatımda yaptığım en heyecan verici iş. 2014 Oscar Ödülleri programında ve sonrasında Brian ile çalışmak için sabırsızlanıyorum."

PwC Oscar Ödülleri oy sayımını tüm yönleriyle denetliyor ve oylamanın doğru ve eksiksiz gerçekleşmesini sağlamak, tüm oyları ve oy çizelgelerini gözetim altında tutmak ve oylama sonuçlarının gizliliğini korumaktan sorumlu olmak görevlerini üstleniyor.

Akademi ile birlikte çalıştığı 80 yıl boyunca PwC, canlı yayında açıklanıncaya kadar Oscar Ödülleri oylama sonuçlarını gizli tutmayı başardı. Akademi CEO'su Dawn Hudson şunları söylüyor: "PwC'de güvendiğimiz arkadaşlarla bir kez daha çalışmaktan gurur duyuyoruz. PwC ile 80 yıldır sürdürdüğümüz işbirliğimiz Hollywood'da en uzun süren ilişkilerden biri. Yetenekli Brian Cullinan'ı ekipte görmek de çok heyecan verici."

PwC'nin köklü oy sayım sisteminde, oylama sonuçlarının doğruluğu, nesnelliği ve gizliliğini korumak için gizli bir mekanda her bir oy pusulası tek tek sayılıyor. Cullinan ve Rosas ise yıllardır değişmeyen bir yöntemle oyları sayan PwC'nin “ağzı sıkı” ekibine liderlik ediyor.

Oscar adayları 27 Aralık 2013 Cuma günü oy verecek Akademi üyelerine gönderilmiş ve adaylar 16 Ocak 2014 Perşembe günü kamuoyuna duyurulmuştu. Nihai listeler 14 Şubat 2014 Cuma günü hazır olacak, tamamlanmış listeler ise 25 Şubat 2014 Salı günü saat 17.00'a kadar verilecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder