20 Şubat 2014 Perşembe

Şefler Kimsesiz Çocuklara Destek İçin Bir Araya Geldi

Şefler Kimsesizleri Unutmadı
TURİZMİN SESİ-BORA ÖZGEN
Ünlü Şef Oktay Usta ile Şefler Platformu’nun birlikte organize ettiği ve Samanyolu Haber spikeri Asım Yıldırım ’ın açılış konuşmasını yaptığı gecede, ünlü sanatçılar da sahne aldı


Asım Yıldırım konuşmasında  “Yetim ve kimsesizleri korumak toplumun görevidir” Peygamberimizin yetimlere çok önem verdiğine dikkat çekti.  Huzurlu ve sağlıklı bir aile ve toplum için yetimlere, kimsesizlere ve şefkat bekleyenlere el uzatılması gerektiğine vurgu yaptı. Yetim, tek başına, kimsesiz, dayanıksız, yardıma muhtaç, himayesiz’ demektir.



Yetim, insanların gözleri gibi baktıkları eşsiz bir çiçek gibidir. Bugün toplumda sadece yetim çocuklar yok. Bir de hayatlarını sokaklarda devam ettirmek zorunda kalan, sevgiye muhtaç sayısız çocuklar bulunmaktadır. Ana-babasından ayrı kalmış, ana-babası tarafından ihmal edilmiş, aşağılanmış ve sürekli hakaret edilmiş çocuklar var bizler tüm bu çocuklarımıza sahip çıkmalıyız.



Bu gün burada sizler nelere vesile olmak için geldiğinizi bilmiyorsunuz? Burada yardım eli uzattığınız insanlar tarafından belki de cennetin yolu açılacak.  İnfak nedir biliyormusunuz ? Allah'a itaat ve ibadet niyeti ile yapılan, Islam'a ve Müslümanlara faydası olan her harcama Allah yolunda infaktır.


Mülk ve servetin asıl sahibi Allah'tır Allahü Teala kullarına emanet olarak verdiği bu servetten başkalarına infakta bulunmalarını ister ve infakın faziletini hangi maldan nasıl ve ne şekilde yapılacağını da Bakara suresinin 261’inci  ayetinde yer almaktadır.Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, her sünbülünde (başağında) yüz adet tane (tohum) olmak üzere, yedi sünbül (başak) veren bir tek tohumun durumu gibidir. Allah, dilediği kimse için (onun rızkını) kat kat artırıp verir. Ve Allah Vâsi'dir, Alîm'dir diyerek  yardımseverlere seslendi.


Ünlü Şef Oktay usta Titanic Business Hotel genel müdürü Abdullah Özcan'a Şef kıyafeti giydirerek Şeflerin önünde konuşma yaptı.


Abdullah Özcan,Dünyanın en geniş mutfak kültürlerinden birini oluşturan Türk mutfak kültürü, bu gücünü Anadolu’nun zenginliğinden alıyor. Topraklarında onlarca uygarlığı barından Anadolu her medeniyetin izlerini yaşam kültürüne katarak mutfağında da yüzlerce farklı lezzetin oluşmasını sağlıyor.


Bizde misafirlerimize Titanic Business Hotel ‘de kendi kültürümüzde özel tadları sunmayı amaçlıyoruz dedi.



19 Şubat Çarşamba akşamı Kartal Titanik otelde kimsesiz ve koruma altına alınmış çocuklar için bir hayır yemeği programı düzenlendi.

Ünlü Şefler ve sürpriz sanatçılar programa katılarak destek verdiler.



Yardım Gecesinin tüm geliri, Kimsesiz ve Koruma Altına Alınmış Çocuklara bağışlanacak olan gece için sanatçılar şeflerle ele ele verdi.


Bedia Akartürk ve Oktay usta salonu inletti



Anne ve Baba olanların çok daha iyi anlayabildiği çocukların, mutluluğa, şevkate  ve sevgiye ihtiyacı olan çocuklar için organize edilen geceye yoğun ilgi vardı.



Türkiye’nin ünlü şefleri, aileleri ve  ünlü sanatçıların bir araya geldiği gecede Sanatçılar birer birer sahne aldılar duyarlılıklarını sahneden ifade ettiler.


Otellere ürün veren işadamları da hazır bulundu.Gecenin anlam ve önemi çok büyüktü ama çocuklar için görünürde toplanan para çok azdı.Çocukların mutluluğu için kimsesiz ve koruma altına alınmış çocuklar için birlik oldular manevi olarak yüksek ama maddi olarak yetersizdiler.


Samanyolu Haber spikeri Asım Yıldırım  ve Oktay Ustanın özel çaba ve istekleriyle  sporcuları tarafından imzalanan Fenerbahçe ,Galatasaray ve Beşiktaş formalarını açık arttırmayla satışa sunuldu.



Formaların yanında minik elleriyle yaptıkları tablolar da hediye edildi. Üç formayı sırayla Çakıroğlu İnşaat, 5 yıldız sucukları ve Carnevale Gıda Hakan Timur aldılar.



Şefler yine bir olup "kimsesiz, bakıma muhtaç, yetim ve risk altındaki çocuklar"a destek amacıyla biraraya geldi. Birlikte olmanın gücüyle hareket eden Şefler plartformu lezzetli ellerin duygusal bir o kadarda merhametli olduğunu ispatladılar.


Şefler Platformu organizasyonunda Samanyolu Haber spikeri Asım Yıldırım 40 yıllık gazeteci Tahir Yaman'ı davet etti. 40 yıllık gazeteci Tahir Yaman coçukluk yıllarını anlattı. Duygusal bir konuşma yapan Yaman ben annemi 2 yaşında kaybettim babam beni yakınlarımıza emanet etti .



Hem annesiz hem de babasız yaşamak ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Şefler Platformu organizasyonu ile bende çocukları ziyaret ettim benim fotograf makinamı alıp kendilerini çektiler bir tanesi benim sırtıma çıktı resim çektirmek istedi  bende sırtıma alıp resim çektirdim çok mutlu oldular bende çocukluğumu onlarla birlikte yaşadım dedi.



Şefler Platformu’nun  sosyal sorumluluk projelerinde başarılar diliyor her zaman yayınlarımızla yanlarında olduğumuzu bildirmek istiyoruz.
















































UYARI!
Bu sitede yer alan tüm içerik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca tescil ve koruma altındadır.Yayınlanan haberin tüm hakları www.turizminsesi.com ‘a  aittir.Kısmen dahi olsa; basılı şekilde ya da internet üzerinde, izinsiz çoğaltılıp kopyalanamaz, alıntı yapılıp, kullanılamaz.Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder