19 Şubat 2014 Çarşamba

Nasuh Mahruki, Turizmcilere “Kendi Everest’inize Tırmanın” dedi



Unilever Food Solutions’ın katkılarıyla Calista Luxury Resort Otel’de, 18 Şubat Salı günü düzenlenen POYD Toplantısı’nın konuğu Nasuh Mahruki oldu.Ev dışı gıda sektörünün lider şirketi Unilever Food Solutions’ın katkılarıyla düzenlenen POYD Toplantısı’nda, AKUT kurucu başkanı ve Everest'in zirvesine tırmanan ilk Türk dağcı Nasuh Mahruki deneyimlerini Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) üyeleri ile paylaştı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan POYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kızıldağ, toplantının düzenlenmesine katkı sağlayan Unilever Food Solutions ekibine teşekkür ederken “2014 yılına hazırlanan turizm sektörü fuar katılımları, road showlar ve workshoplarla hem ürünlerini tanıtıyor hem de dünyadaki yeni gelişmeleri ve trendleri takip ediyor. POYD olarak düzenlediğimiz toplantılarda bölgesel olduğu kadar ulusal ve uluslararası deneyimleri de dinleme fırsatını yakalıyoruz. Farklı konu ve konuklarımızla yeni açılımlara yelken açıyoruz. Bugün de sponsorlarımızdan Unilever Sood Solutions’ın katkılarıyla çok değerli Nasuh Mahruki, zirveye yaptığı zorlu yolculuğu ve zirveye ulaşmanın keyfini felsefi boyutuyla bizlerle paylaşıyor” dedi.

Akman: Turuncu Destek Paketi ile otelinizi, yoğun rekabet ortamında zirveye taşıyabilirsiniz
Unilever Food Solutions Kanal Pazarlama Direktörü Emel Akman ise 2013 yılında otel yöneticileri ve müşterileri ile yaptıkları görüşmeler sonrasında, Unilever Food Solutions’ın yenilenen ‘Turuncu Destek Paketi’ ve her şey dahil otellere yönelik çözümlerinden bahsetti. Akman “Geçtiğimiz yıl, Antalya turizmin lokomotifi olmaya devam etti. Yabancı konuk sayısı açısından Paris ve Londra’nın ardından en çok ziyaret edilen 3’üncü şehir Antalya oldu.

Unilever Food Solutions olarak, turizmin öncü şehri Antalya otellerine 2014 yılında çözüm ortağı olmayı sürdüreceğiz. Her şey dahil sistem otellere yönelik geçen yıl bir Müşteri Memnuniyeti Araştırması yaptık. Bu araştırmadan edindiğimiz veriler ve müşterilerimizden gelen görüşler 2014 yılı için Turuncu Destek Paketi’nin geliştirilmesine katkı sağladı. Turuncu Destek Paketi kapsamında her şey dahil otellerin değişen ihtiyaçlarına özel ürün/hizmetler sunmaya, otel yöneticiliği ve personel eğitimlerine devam edeceğiz. Geçen yıl olduğu gibi otel mutfaklarında atık yönetimi optimizasyonunun sağlanması ve otellerin digital çözümler konusunda bilgilendirilmesini hedefliyoruz.

Her şey dahil sistem otellerine yönelik gerçekleştirdiğimiz tüm saha uygulamalarımızda, sektörün gelişmesine destek veren, mutfaklara verimlilik getiren servis ve ürün markalarımızı otel şeflerinin beğenisine sunuyoruz. Siz ve Misafirleriniz hizmet markamız altında, her şey dahil otellerin müşteri profili ve taleplerini takip ediyoruz. Ülkemize yoğun ilgi gösteren İngiliz, Rus ve Alman turist gruplarının otellerden beklentileri ve tercihleri konusunda iş ortaklarımıza yani sizlere çözümler geliştiriyoruz.

Unilever Food Solutions Turuncu Destek Paketi ile otelinizi, yoğun rekabet ortamında zirveye taşıyabilirsiniz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Nasuh Mahruki ise liderlik, takım çalışması, kendini tanıma, hedef odaklılık, kararlılık, disiplin ve risk yönetimi gibi konularda deneyimlerinden örnekler veren konuşması ile POYD üyelerinin keyifli bir saat geçirmesini sağladı.

Mahruki: Kendi Yaşamınızın Öncüsü Olun!
POYD üyelerine kendi yaşamlarının öncüsü olmayı öneren Mahruki “Kendi yaşamının öncüsü olmak demek, kendi yaşamının lideri olmak demektir. Bugünün sonuçlarının yarının sebepleri olduğunun farkında olmak demektir. Yarının sebeplerinin de bir sonraki günün sonuçlarına dönüşeceğini bilmektir.

Zor bir şeyin ilk kez yapılması ile onuncu kez veya yüzüncü kez yapılması arasındaki asıl fark zorlukların psikolojik tarafında, algılanma biçiminde hissedilir. Everest’e tırmanmak, gelişen teknolojiye, artan yüksek irtifa fizyolojisi birikimi ve antrenman bilgisine ve ticari tırmanışlar ortamının sağladığı tüm güvenlik çemberi ve kolaylaştırıcı etkilerine rağmen, her zaman fiziksel ve teknik olarak belirli zorluklar içerecektir. Gelecekte de her dağcı, bu zorluklarla kendi başına karşı karşıya gelmek ve onları gereğince aşmak durumunda olacaktır. Ancak onu ilk kez başarmak, insanoğlunun sahip olduğu yeteneklerle yapılıp yapılamayacağının belirsizliğinden gelen, aşılması çok zor olan psikolojik sınırlarla da başa çıkabilme iradesini gerektirir. Çoğumuz iyi ve güvenilir kılavuzların yol göstericiliği ve desteğiyle büyük mesafeler kat edebiliriz, ama zor ve değerli konularda ilkleri başarmak ancak bazılarımız için mümkündür” dedi.


Bilgi için: Ayşegül Kulu / Ünite İletişim (212) 272 93 13
aysegul.kulu@unite.com.tr; www.unite.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder