18 Şubat 2014 Salı

Ünlü Şef Ali Dağ, Mehmet Sait’de




Mehmet Sait Ünlü Şef Ali Dağ’ı kadrosuna kattı
Levent’de yeni açılan Mehmet Sait, İstanbul’daki benzeri lüks restoranlardan ayıran özelliği  dekorasyonu ve özen gösterilmiş kebapları .Mehmet Sait, Yemyeşil bahçesinde hizmet veren bir mekan adeta gizli bir lezzet cenneti gibi.


Mehmet Sait’in ustası Ali Dağ, İnsanlar artık kebabı tercih ediyor. Turistler İstanbul’a geldiklerinde ya kebap ya da balık yemek istiyor. Dünya mutfağı ilgilerini çekmiyor. Kebabı tattıklarında akılları gidiyor" diyor. Mehmet Sait’in  bulunduğu konum ile İstanbul’un  beş yıldızlı otellerine yakın  olması, Levent plazalar bölgesinde oluşu ve semtin sakinlerinin  yeme-içme adabı olanların oturmasının da, mekana ilgiyi arttırıyor.
 Adını kebabın anavatanı sayılan gaziantepli halk kahramanı mehmet sait’ten (şahin bey) alan restaurant,  et ve kebapta tarihi değil “en yeniyiz” sloganıyla geleneksel  kebap kültürünü yeni tatlarla birleştirip, kapıdan giren her müşteriyi mutlu ayrılmasıyla sonuçlanacak  anlayış ve bilinçle hizmet veriyor.Türk milletinin en iyi sergilediği misafirperverlik örneğini sergiliyoruz.


"Mehmet Sait’in özelliği  Türklerin misafirperverliğinden geliyor"  Turizm bakanlığı belgeli mehmet sait  restaurant; güleryüzlü kusursuz hizmet,insan sağlığına saygının gereği özenle seçilmiş ürünler ve müşterilerimizin  konforunu ilke edinmiş.



Turizm bakanlığı belgeli mehmet sait restaurant acente ve turistlere de hizmet vermektedir.Yabancı konuklarına da kebep lezzetini tanıştıran mehmet sait  250 kişiye kadar oturma kapasiteli iş ve aile yemekleri için özel dizayn edilmiş locası da bulunmaktadır.


Döner, Mehmet Sait Kebap, beyti, patlıcanlı kebap, metrelik kebap mekanın en çok sipariş edilen yemeklerinden. Mehmet Sait, açık mutfağa sahip açık mutfak sayesinde yemek yerken ocağı, fırını, ızgarayı görüyor ve yemeklerin hazırlanışını izleyebiliyorsunuz. Mehmet Sait’in  dekorasyonda  rahatlık ve serinlik bulunuyor .Yeşillikler içinde ferah bir ortamda  lezzetli yemeklerin tadına bakıyorsunuz.


ALİ DAĞ
1970 yılında Malatya'nın Uluköy'ünde doğan Ali Dağ, lise öğrenimini merkeze bağlı bir lisede tamamladı ve 1984 yılında Malatya'ya özgür geleneksel yemekler yapan bir kebapçıda çalışma hayatına başladı. Malatya'nın kağıt kebabı gibi geleneksel yemekleri konusunda uzmanlaştıktan sonra 1986'da İstanbul'a geldi.İstanbul'da Hacıdan, HD ve Kâtibim gibi ünlü kebapçılarda mutfak ve menü yöneticisi olarak çalıştıktan sonra 1994'te Köşebaşı Restoran'ın açılışında yer aldı.Ali Dağ, Köşebaşı Restoranlarında çalıştığı dönem içinde mutfağın oluşturulması, şubelerarası mutfak yönetimi gibi görevleri yürüttü.2010 yılının başına kadar Köşebaşı Restoran'da mutfak koordinatörü olarak görev yaptı




5 yorum:

  1. Ali dağ ustamizin yemek tariflerini yayinlrsniz teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  2. Ali dağ ustamiz sizin adana kebap tarifinizinizi almak isterim veriseniz çok sevirim

    YanıtlaSil
  3. Ali dağ ustam derya baykalin progamina cikmistiniz superdiniz

    YanıtlaSil
  4. ali dağ ustam sizi takip ediyorum muhtesem bilgiler veriyorsunuz en son derya baykalın progamına cıkmıştınız ben sizi izledim

    YanıtlaSil