15 Şubat 2014 Cumartesi

Türk-Japon Turizminde, TUROB'dan Önemli Adım!



HIS Travel organizasyonu, Türk Hava Yolları Tokyo Müdürlüğü işbirliği ile İstanbul'a gelen Japonya'nın önde gelen Otel yatırımcıları/işletmecileri, turizm eğitim okulları, düğün ve organizasyon firmaları CEO'larından oluşan 20 kişilik heyet, TUROB Yönetimi ile Point Hotel Taksim’de bir araya geldi.  
 

İki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin değerlendirildiği toplantıda, turizm yatırımları ve olası işbirliği projelerini değerlendirilerek; iki ülkedeki otelcilik ve turizm sektöründeki sayısal veriler, otelcilik ve turizm eğitimi, çalışma hayatı, yabancı personel, tanıtım stratejileri, düğün ve organizasyon sayıları konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Japon katılımcılar; son yıllarda ülkelerinde çiftler arasında düğün sayısının düşüş gösterdiğini, çiftlerin daha çok aile içi küçük törenler ile düğünlerini gerçekleştirdiklerini, yurt dışında ise Hawaii dışında çok destinasyonun tercih edilmediği, bu nedenle düğün turizmi üzerine alternatif pazarlar arandığını, bunun içinde Türkiye'nin gerek kültürel açıdan gerek sunulan hizmet çeşitliliği açısından iyi bir seçenek olacağı, bu etkinlik vesilesi ile bir saha araştırması yapıldığı aktarılmıştır.


 Japon katılımcılar; düğünlerin genel olarak Sonbahar-İlkbahar dönemlerinde, ortalama 70-200 kişi katılımı ile yapıldığını dile getirmişlerdir. Japonya’da düğün turizmini olumsuz etkileyen bir önemli etmen de yaygın olarak toplum tarafından yılın belli günlerinin uğursuz olduğu (toplam 60 ayrı gün var) inanışı nedeniyle bu günlerde genellikle düğün yapılmamasıdır.


Toplantıda ayrıca;
Turizm eğitimi alanında işbirliği olanaklarının geliştirilmesi,
Düğün ve organizasyon (açılış, balo, ödül töreni vs.) mekanlarının tanıtımlarının internet üzerinden ve sosyal medya aracılığı ile yapılması için çalışma başlatılması,
Türkiye’nin Japonya düğün pazarına yönelik Ramazan Ayı’nı önemli bir pazarlama yöntemi olarak kullanması,
Sektörel temasların artırılarak sürdürülmesi, böylece iki ülke arasındaki işbirliği ve ilişkilerin güçlenmesinde önemli adımların atılacağı konularında görüş birliğine varılmıştır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder