17 Şubat 2014 Pazartesi

Misina Balık Restaurant’ın Lezzet Yolculuğu




Efsaneleşen Kars, Ardahan kazı  07-16 Mart 2014 tarihleri arasında Fenerbahçe Dalyan ‘daki Misina Restaurant’da İstanbullu yemek severlerle buluşuyor


Kars ve Ardahanlılar ile yörenin kaz yemeğinin ününü duyup tatma olanağı bulamayan İstanbullular için lezzetli bir fırsat; son yıllarda adı adeta efsaneleşen Kars, Ardahan kazı 07-16 Mart 2014 tarihleri arasında bir ay boyunca Fenerbahçe Dalyan ‘da  Misina Restaurant’da İstanbullu yemek severlerle buluşuyor.



Kars ve Ardahan bölgelerinin kış aylarındaki en önemli spesiyalitesi kaz yemeği. Bu kentlere kışın gidebilenler yedikleri kaz yemeklerini anlata anlata bitiremiyorlar, belirli özellikleri olan bu kazı İstanbul’a getirebilenler ise iyi pişiremedikleri için hayal kırıklığına uğruyorlar. Dalyan’daki Misina Restaurant’ın düzenlediği “Kars Kazı” haftası, yemek severlerin bu özel lezzeti orijinal tarifine göre tatmasını yoğun istek üzerine tekradan sağlayacak.


Kars ve Ardahan yöresinde yaşayanlar için kaz, kış aylarının tek hayvansal protein kaynağı. Kışın ilk karı düştüğünde kesilip tuzla salamura edilerek açık havada 30–60 gün arasında kurutulan kazlar, kuru ve soğuk iklimde 12 ay bozulmadan, aynı lezzette saklanabiliyor. Ancak pişirilirken tuzunun mutlaka yöreye ait geleneksel yöntemlerle azaltılması gerekiyor.


Kadıköy Dalyan’daki Misina Balık Restaurant’ın Ardahanlı sahipleri yılın bir ayında lokantanın bir bölümünü Kars kazı menüsünü tatmak isteyen konuklara ayırıyor. Özel hafta boyunca rezervasyon yaptıran konuklar “kaz güveci”, “kaz tandır” ve tam bir şölen yemeği olan kazın suyu ile pişirilmiş “bulgur pilavlı kaz” yemeklerini tadabiliyorlar. Yemeğin yanında arzu edilen içkilerin yanı sıra, bölgenin özel kızılcık şerbeti de yudumlanıyor.


Misina Balık Restaurant
Dr. Faruk Ayanoğlu Cad. No: 36A
Dalyan-Fenerbahçe
Tel: 0216.550 02 58–59
GSM: 0532.700 40 66



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder