16 Şubat 2014 Pazar

Türkiye’nin en büyük tarih şeridi projesi

Bilecik’te Turistleri Osmanlı Padişahları Karşılayacak  
Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu şehir olan Bilecik’te, Şeyh Edebali Türbesi’nin çevresi yeniden düzenlenerek turizme kazandırılıyor

Bilecik Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Şeyh Edebali Türbesi’nin çevresi yeniden düzenlenerek turizme kazandırılıyor. Yeni düzenleme ile birlikte, Osmanlı İmparatorluğu’nun 36 padişahının yaşadığı dönemler turistlerle buluşacak. Düzenleme faaliyetleri, “Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi”  projesi adı altında sürdürülüyor. Osmanlı’yı ve Osmanlı padişahlarını tanıtmayı hedefleyen bu proje çerçevesinde, bütün padişahların kendi hayatlarını kendi sesinden anlatacakları bir sistem kurulacak. Ayrıca kurulacak olan 3 boyutlu bir sinemada, turistler Osmanlı’nın kuruluşunu ve Bilecik’in fethini izleyebilecek.

Bilecik Belediyesi’nin, Bilecik ve Osmanlı tarihini turistlere daha iyi aktarabilmek amacıyla hazırladığı bu proje, Türkiye’de hazırlanan en büyük tarih şeridi projesi olma özelliğini taşıyor. Bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı Selim Yağcı, “Bilecik'in tarihteki önemini bilenler olarak, sorumluluğumuzun bilincindeyiz. İşte bizler bu bilinçle bir yandan şehrimizi modern anlamdaki donatılarla ilmek ilmek işlerken, diğer yandan da tarihimizle olan bağları güçlendirerek bundan sonraki nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Şeyh Edabali Türbesi'nin bulunduğu mekanda, insanlarımızın geçmişlerini öğrenmelerini ve daha fazla fotoğraf karesiyle ayrılmaları için ''Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'' projesini hizmete sunuyoruz.

Çünkü Bilecik bir imparatorluğun kurulduğu yerdir. Yapılan çalışma, aynı zamanda geçmişe saygı ve eğitim projesidir. Bu proje ile birlikte şehrimizde tarih turizminin de canlanacağını düşünüyorum.” dedi.
Bilecik Belediyesi’nin şehre daha fazla turist çekmek amacıyla yürüttüğü kapsamlı çalışmaların bir ayağı olan ''Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'' projesinden sonra, turistlerin konaklayabilecekleri Osmanlı otağı şeklindeki çadır tipi evler yapılacak ve turistler bu çadırlarda da konaklama imkanı bulacak. Tanıtım çalışmaları kapsamında bir de 3 boyutlu Bilecik belgeseli hazırlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder