16 Şubat 2014 Pazar

Boeing ilk Barış Kartalı Uçağını Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Teslim Ediyor



Havadan Erken Uyarı ve Kontrol, gelişmiş izleme ve muharebe yönetimi yetenekleri sağlıyor
Boeing [NYSE: BA], ilk Barış Kartalı Havadan Erken Uyarı ve Kontrol uçağının (AEW&C) yakın zamanda teslimi ile Türkiye’ye savunma yeteneklerinin gelişmesi konusunda katkı sağlıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 4 AEW&C uçağının ilkini Boeing’den teslim alarak, gelişmiş havadan izleme ve muharebe yönetiminin yanı sıra havada ve denizde eşzamanlı hedef takip yeteneklerine sahip oldu.
Boeing Barış Kartalı Program Müdürü Mark Ellis, “Barış Kartalı Programı, Türk hükümeti ve TAI, Havelsan, THY ve MİKES gibi Türk sanayisinden mükemmel takım arkadaşlarımızla olan harika ortak çalışmanın bir örneği oldu. Bunun yanı sıra, görev sistem operatörlerinin, bakım ekiplerinin ve pilotların ilk eğitimlerinin tamamlanmış olması nedeniyle uçak hemen kullanılabilecek durumda” dedi.

 Boeing, uçağı filonun ana operasyon üssü olan Konya Hava Üssü’ne teslim etti. AEW&C uçaklarının yapımında dünyanın en popüler ve güvenilir ticari jetlerden biri olan Boeing 737-700 uçakları kullanıldı.
Diğer iki AEW&C uçağı bu yıl içinde, dördüncü uçak ise 2015 yılında teslim edilecek. Barış Kartalı Programı, uçakların yanı sıra, görev mürettebat eğitimi, görev desteği ve sistem bakımına yönelik yer destek birimlerini de içeriyor.

AEW&C platformlarını işleten Avustralya ve Güney Kore’ye artık Türkiye de katılıyor.
Boeing Şirketi’nin bir parçası olan Boeing Savunma, Uzay ve Güvenlik, yenilikçi ve yeteneğe dayalı müşteri çözümlerinde uzmanlaşmış, dünyanın en büyük savunma, uzay ve güvenlik şirketlerinden biridir ve dünyanın en büyük ve çok yönlü askeri uçak üreticisidir. Merkezi St. Louis’de bulunan Boeing Savunma, Uzay ve Güvenlik, 33 milyar dolarlık bir işletme olup dünya çapında 58.000 kişiyi istihdam etmektedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder