15 Şubat 2014 Cumartesi

Hillside City Club, 2014’ün spor trendlerini açıkladı


Dünyadaki spor trendlerinin Türkiye’deki öncüsü Hillside City Club, sporda 2014 trendlerini listeleyerek, günümüzün en çok tercih edilen egzersizlerini anlattı. Hillside City Club’ın analizine göre, yoğun ve hızlı bir akış içerisinde olan iş yaşamına inat çalışan kesim spora her geçen gün daha fazla önem veriyor, vakit ayırıyor. Spor artık hayatın her anında, sabahları, ofiste, akşamları ya da hafta sonu, her yerde karşımıza çıkıyor. Sabah sporu ve sıçrama egzersizleri bu yılın favori listesinde başı çekerken, koşu ve bisiklet antrenmanları da hükümdarlığını sürdürüyor.


Dünyadaki spor trendlerinin Türkiye’deki öncüsü Hillside City Club, gözlemlerinden, öngörülerinden ve üyelerinin tercihlerinden yola çıkarak, 2014 yılında sporda nelerin popüler olacağını listeledi.

Hillside City Club, 2014 yılının spor trendlerini şu şekilde açıkladı:
Geçtiğimiz yıllarda yükselişini anbean takip ettiğimiz sağlıklı yaşam tercihleri 2014 yılında kendini daha da belli edeceğini şimdiden gösteriyor. Spora ayırabilecekleri vakitleri çok az olan kişiler bile ellerinden geleni yapmaya, kısa süreli, hızlı sonuç alabilecekleri antrenman programlarına, kamplara katılmaya özen gösteriyorlar.

2014’ün favorisi sabah sporu
Günün yoğun ve hızlı temposuna başlamadan önce, sabahın erken saatlerinde, kendilerini zinde tutacak, bir anlamda ‘uyandıracak’ ve yeni günün stresini azaltmaya yardımcı olacak egzersizleri tercih edenlerin sayısı hızla artıyor. Geçtiğimiz yıllarda popülaritesini iş çıkışı yapılan spora kaptıran sabah antrenmanları tekrar hükümdarlığını ilan etmeye hazırlanıyor.

Sabah yapılan spor, normalde gün içinde yapılan egzersizden daha fazla kalori yakılmasına yardımcı oluyor. Sabah sporu, daha zinde ve enerjik bir gün geçirmeye, vücut üzerindeki stresi azaltmaya destek oluyor. 2014’te sabah sporunun popülaritesini gittikçe artıracağını öngören Hillside City Club, dersleri arasına bir yenisini ekledi. Happy Mornings ismini taşıyan program sabahları 07:00-09:00 arasında gerçekleşiyor. Her sabah Hillside Sports Team, misafirleri spor, özellikle sabah sporu konusunda bilgilendiriyor. Sabah sporuna uygun özel bir kahvaltı menüsü kafede misafirleri bekliyor. Her sabah küçük sürprizlerle spor tutkusunu doruğa çıkaracak aktiviteler yapılıyor.

Koşuya devam
Sabah sporunun yanı sıra 2014’ün favori egzersizlerinden biri de kuşkusuz birkaç yıldır şampiyonluğu elinde bulunduran koşu. Gün içinde sürekli kapalı alanda çalışmak zorunda olan kişiler, açık havada yapabildikleri koşu antrenmanlarını sıklıkla tercih ediyorlar.

Hillside City Club, artan bu talepten ilham alarak, koşuyu odak alan birçok farklı programla üyelerine eğlenceli seçenekler sunuyor. Koşu, Hillside City Club’ta RUN Party’ler ile renkli bir eğlenceye, koşu kapasitesini artırmaya yönelik, özel beslenme ve egzersiz programlarını içeren RUNNING kampları ile de bir ‘challenge’a dönüşüyor.

Bu yıl herkes pedal çevirecek
Her dönemin favorilerinden olan koşunun yanı sıra popülaritesini kaptırmayan bir diğer egzersiz de bisiklet antrenmanları. Hillside City Club’ın, gerek kulüpte gerekse de açık havada gerçekleştirdiği Cycle antrenmanları geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi görüyor. 1 saat boyunca bisiklet üzerinde hem eğlendiren hem de kardiyovasküler ve fiziksel kondisyonunuzu geliştirmeye yardımcı olan bu ders, gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Bu egzersizlerle, bacaklar, gövde, kardiyo, denge, iç ve temel kas gruplarını hedef alan vücut egzersizleri yapılabiliyor. Dengeyi geliştirmeye ve daha çok kalori yakılmasını sağlamaya yardımcı oluyor. Bu yıl herkes pedal çevirmeye hazır olsun!

Zıpla ve dans et!
Bu yılın bir diğer spor trendi de sıçrama antrenmanları. Sıçrama antrenmanlarının dans figürleriyle birleştirildiği egzersizler, 2014’ün favorilerinden olacağının sinyallerini veriyor. Hillside City Club, dünyada en çok tercih edilen egzersizlerden olan sıçrama antrenmanlarını Hillside farkı ile uyarlayarak Jump dersini oluşturdu.

Sıçrama antrenmanlarının dans figürleriyle birleştirildiği bir grup egzersiz programı olan Jump, 50 dakika sürüyor. Kardiyo antrenmanı olan bu ders, kalp ve dolaşım sistemini en iyi şekilde aktive etmeye yardımcı olarak yağ yakımına destek oluyor. Dans figürleriyle eğlenilirken çeşitli sıçramalarla da yoğun bir egzersiz yapılıyor. 50 dakikalık bir Jump dersinde kişiye bağlı olarak yaklaşık 450-500 kalori yakılabiliyor. Üstelik Jump dersinde, trambolin de kullanılarak eğlence doruğa çıkarılıyor.

Tüm bu gelişmeler gösteriyor ki, spor artık hayatın merkezinde, her anında ve her yerde kendini hissettiriyor. İyi yaşam ve iyi hissetmek için, spor ve sporun ilişkili olduğu her şeyin önemi gittikçe daha fazla kişi tarafından algılanıyor.

www.hillsidecityclub.com
www.facebook.com/HillsideCityClub
www.twitter.com/hillsideclubs
www.instagram.com/hillsidecityclub

Hillside City Club-Etiler 0212 352 23 33
Hillside City Club-İstinye 0212 367 20 00
Hillside City Club-Trio 0216 324 11 11

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder