25 Şubat 2014 Salı

21 Şubat Dünya Rehberler Günü Ankara Barceleo Altınel Otel’de kutlandı



21 Şubat Dünya Rehberler Günü, kuruluşunun ilk yılında Ankara Barceleo Altınel Otel’de düzenlenen kokteyl ile kutlandı. Başta TUREB olmak üzere, birliğe bağlı bütün odaların kendi bölgelerinde yaptıkları 21 Şubat etkinlikleri ve kutlamaları ses getirdi.TUREB’in Ankara’daki kokteyline, başta Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay, Bakanlık Müsteşarı Özgür Özaslan, TÜROFED Başkanı Osman AYIK ve Yönetim Kurulu, Yargıtay 9. Daire Üyesi Hakim Nevzat Karababa, TRT Yayınlar Denetim Müdürü Mustafa Karakaya, SKAL yöneticileri, Anıtkabir Komutanı Muzaffer Taytak, çok sayıda İl Kültür ve Turizm Müdürü, üniversitelerden turizm fakülteleri öğretim elemanları, üye odalardan yönetici ve temsilciler, rehberler, öğrenciler ve birçok seçkin konuk katıldı.


Kokteylde TUREB başkanı A. Zeki APALI gelişen turizm faaliyetleri içerisinde rehberlerin yeri ve önemi hakkında konuşma yaparken, bakanlık müsteşarı Özgür Özaslan, Turist Rehberliği Meslek Kanununun çıkması ve Turist Rehberleri Birliği’nin kurulmasından buyana geçen kısa sürede büyük işler yapıldığını ve bunları takdirle karşıladığını söyledi.


Kültür ve Turizm Eski Bakanı Sayın Ertuğrul Günay ise, konuşmasında meslek yasasının kendi bakanlığı döneminde çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, meslek yönetmeliğinin de artık TUREB tarafından yapılacak olmasının çok yerinde olduğunu, yaşanan aksaklıkların en aza indirilmesi ve meslek yasasının başarılı bir şekilde işlemesi için dağınık bir görüntü veren rehberlerin, eski-yeni tüm yöneticilerin birlik çatısı altında toplanmaları, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeleri halinde çok daha büyük işler yapacaklarını belirtti. Kokteylin ilerleyen saatlerinde müzik eşliğinde samimi bir atmosferde sohbetler koyulaştı ve kokteyl gece saat 22:30 civarında konukların iyi dilek ve temennilerini belirtmeleri ile vedalaşmalarının ardından sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder