7 Şubat 2014 Cuma

GİRİŞİMCİLERİ TEŞVİK PROGRAMI ELİTE WORLD BUSINESS’TA MASAYA YATIRILDI



E5 yolu Florya kavşağı’nda 60 milyon dolarlık yatırımla açılan Elite World Business Hotel, “Güçlü Girişimcilik Mali Destek Programı” zirvesine ev sahipliği yaptı. Kalkınma Bakanlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile “Güçlü Girişimcilik Mali Destek Programı” zirvesi 5 Şubat Çarşamba günü Elite World Business Hotel’de düzenlendi.

Zirveye,  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci ile ilgili birimlerin başkanları katıldı.Elite World Hotels zincirinin dördüncü halkası olarak açılan 5 yıldızlı Elite World Business Hotel’de gerçekleştirilen “Güçlü Girişimcilik Mali Destek Programı” zirvesinde, TRB2 bölgesindeki KOBİ’lere yönelik devlet desteğiyle girişimcilik ve yatırım projelerini destekleyecek teşvik programı açıklandı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, zirvede yaptığı açılış konuşmasında “Yatırım teşvik uygulamaları hakkındaki farkındalığı artırmak, teşvik mekanizmasının daha etkin ve daha yaygın kullanılmasını sağlamak, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki KOBİ’lerin kalkınmasına destek olacaktır. Bu sebeple oluşturulan “Güçlü Girişimcilik Mali Destek Programı”na bakanlık olarak destek veriyoruz. Toplam bütçesi 20 milyon TL olan program ile bölge firmaları ve bölge dışı yatırımcıların ortak girişimlerinin bölgeyi kalkındıracağına inanıyoruz.” dedi.

Elite World Hotels Zinciri Genel Müdürü Ünsal Şınık ise, böyle bir zirveye ev sahipliği yapmış olmaktan mutluluk duyduklarının altını çizdi. Şınık “Son 2 yıldır hız kazandırdığımız yatırım faaliyetlerimize 35 milyon dolarlık yatırımla Elite World Van Hotel’i ve şu anda içerisinde bulunduğumuz 60 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiğimiz Elite World Business Hotel’i ekledik. Önümüzdeki 5 yıl için planladığımız İstanbul’da, Marmaris’te ve St. Petersburg’daki yatırımlarımızla, 8 otelli bir zincir olacağız. Bugüne kadar 35 milyon dolarlık yatırımla geçen yıl Van’da kapılarını açtığımız Elite World Van Hotel’de birçok toplantıya ev sahipliği yaptık, protokol üyelerini ve devlet erkanından değerli büyüklerimizi ağırladık. Bu tarz buluşmaları arttırarak ve ev sahipliği yaparak, Doğu’nun hem ülkemizdeki, hem de Dünya’daki ön yargılarını kırdığımızı düşünüyorum. Türk turizmine, Türk ekonomisine katkıda bulunan ve bundan sonra da bu yolda ilerleyen bir şirket olarak, bugün burada ilk adımı atılan girişimcileri ve yatırımcıları teşvik programının da Doğu bölgesi için çok yararlı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder