30 Aralık 2014 Salı

“15. Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası”, Xanadu Snow White pistinde düzenlendi



Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası’na FIS onaylı Xanadu Snow White pistinde düzenlendi. Kupada 9 ülkeden toplam 55 sporcu mücadele etti.İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada, kadınlarda 1.’liği Özbekistan’dan Kseniya Grigoreva’a, 2.’liği Türkiye’den Özlem Çarıkçıoğlu, 3.’lüğü İran’dan Forough Abbasi kazandı. Erkeklerde ise Slovenyalı Filip Mlinsek ilk sırada yer alırken, 2. sırada İranlı Hossein Saveh Shemshaki, 3. sırada İranlı Seyed Morteza Jafari yer aldı.


Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) tarafından, 27 Aralık Cumartesi günü, FIS onaylı Xanadu Snow White Hotel pistinde düzenlenen, 15. Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası’nda, 9 ülkeden toplam 55 sporcu yarıştı. Aralarında Yunanistan, İran, Özbekistan, Ukrayna, Slovenya, Slovakya ve Doğu Timor gibi ülkelerden gelen sporcuların da yer aldığı, 40 erkek, 15 kadın olmak üzere toplam 55 sporcu, Erzurum’da madalya için mücadele etti.

1’liği Özbekistan’dan Kseniya Grigoreva’a, 2.’liği Türkiye’den Özlem Çarıkçıoğlu, 3.’lüğü İran’dan Forough Abbasi kazandı. Erkeklerde ise Slovenyalı Filip Mlinsek ilk sırada yer alırken, 2. sırada İranlı Hossein Saveh Shemshaki, 3. sırada İranlı Seyed Morteza Jafar yer aldı.

15. Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası aynı zamanda TRT Avaz televizyonundan canlı olarak yayınlandı. Böylece Palandökende yapılan kupa, Türkiye’nin yanı sıra bir çok ülkeden milyonlarca izleyiciye ulaştı.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, “15. Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası, sportif açıdan çok keyifli bir yarışma oldu. Türkiye ile birlikte 10 ülkeden toplam 55 sporcu, hem madalya için hem de FIS puanlarını yukarıya taşımak için dostluk içinde mücadele etti. Kayak tutkunlarına da ekranları başında bu heyecana ortak olma imkanı sunduğumuz için çok mutluyuz. Yarışma, Türkiye’de düzenlenen ve tüm dünyaya canlı olarak yayınlanan ilk kayak yarışması oldu. Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi, uzun vadeli hedefimiz, ülkemizde 4 milyon kişiyi kayak sporu ile buluşturmak ve 2026 Kış Olimpiyatları’nı Türkiye’de düzenleyebilmek. Benzer etkinliklerin bu uzun yolda bize önemli katkılar sağlayacağına inanıyor ve dereceye giren tüm sporcularımızı kutluyoruz.” dedi.      

Xanadu Snow White Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Can Dikmen ise “Kayak sporu, ülkemizde sürdürülebilir turizm kalkınması açısından da önemli rol oynuyor. TKF’na ülkemizde kayak sporunun gelişmesi için yaptığı tüm çalışmalar için teşekkürlerimizi iletmek isterim. Uluslararası kupalara ev sahipliği yapmak bizlere Palandöken’i tanıtmak açısından da fırsat veriyor. Kış sporlarında bölge için bir çekim merkezi haline gelmesi için yapılan tüm çalışmaların bölgesel kalkınmaya da fayda sağlayacağına inanıyorum. Destinasyon iletişiminde kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün bir arada hareketi ivme yaratıyor. Bu nedenle, Erzurum’da yerel yönetimin kış sporlarına verdiği desteğin bizler açsıından önemi çok büyük. Bu vizyon yatırımlarımıza da yön veriyor ” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder