10 Aralık 2014 Çarşamba

Karaman turizmi paket turlara dönüştürüldü


MEVKA Kalkınma Ajansı, Karaman Valiliği İl Özel İdaresi ve Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Karaman’ın turizm değerlerini paket tur programlarına dönüştürdü.Yapılan yeni düzenleme ile birlikte bundan sonra Karaman’ın turistik yerlerini gezmek çok daha kolay ve sistematik olacak. Karaman’a gelen turistler nerelere gitmeleri gerektiğini bilecek ve bu doğrultuda istedikleri yerlere hazırlanan paket turlar doğrultusunda karar verebilecek.

Seyahat acenteleri için büyük kolaylık sağlayacak
Karaman’daki turistik yerlerin paket turlar haline getirilmesi seyahat acenteleri için de büyük kolaylık sağlayacak. Karaman’a tur düzenleyen seyahat acenteleri istedikleri zaman Karaman ili turizm danışma hattını arayarak paket turlar hakkında bilgi alabilecek ve bu sayede de düzenleyecekleri gezileri daha sistemli hale getirebilecekler…

Turizm paydaşları organize edildi
“Karaman Turizmi Dünyaya Açılıyor” projesi çerçevesinde hazırlanan paket turlarla birlikte bölgedeki turizm paydaşlarının da organize edildiği bilgisini veren Marka Kent Karaman Temsilcisi Yrd. Doç. Dr Metin Çelik, “Turizm profesyonellerinin organize edilmesiyle birlikte artık Karaman’a gelen turistler yöresel kahvaltılarını edebilecek, foto safariye çıkabilecek, çadır kampları kurup buralarda konaklayabilecek, doğada trekking, hiking yapabilecek ve sanat meraklısı turistler de geleneksel ok yapımını yerinde görebilecek, ebru ve hat sanatlarını öğrenebilecekler.”dedi.
Karaman turizminin gelişmesi için yaptıkları çalışmalarla sıkça gündeme gelen MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman ise, hazırlanan paket tur programlarıyla turistler için daha rahat gezi olanaklarının oluşturulduğuna vurgu yaptı. Karaman’ın özellikle inanç turizmi için önemli bir yer teşkil ettiğini dile getiren Akman, “Bizler Karaman’a önem veriyoruz ve burada turizmin gelişmesi için önemli çalışmalar yapıyoruz.

Değle ve Derme ören yerlerindeki eserler Hıristiyanlık için büyük önem taşıyor. Mevlana’nın annesinin türbesi ve akrabalarının mezarları da Karaman’da, Mevlana’nın kendisi de uzun yıllar burada yaşamış. Dolayısıyla Karaman Müslümanlar için de oldukça büyük bir öneme sahiptir. İncesu Mağarası ve Tahıl Ambarları gibi turizm değeri oldukça yüksek olan çok sayıda yer var, bizler bu değerlerin tanıtılması için her zaman destek verdik. Şimdi de “Karaman Turizmi Dünyaya Açılıyor” projesi ile birlikte buradaki turizm değerlerini paket tur programlarına dönüştürdük. Bu sayede artık Karaman’ın turistik yerlerini gezmek hem turistler hem de seyahat acenteleri için çok daha kolay ve sistematik olacak.” şeklinde konuştu.Karaman’daki turistik yerleri gezmeyi veya seyahat acenteleri için gezdirmeyi kolaylaştıran ve gezilecek yerleri belli bir sistematiğe oturtan paket tur programlarından yararlanmak için Karaman ili turizm danışma hattını aramak yeterli…














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder