17 Aralık 2014 Çarşamba

Bu yıl 5’incisi kurulan Alanya Noel Pazarı’na yaklaşık 15 bin kişi katıldı


Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından düzenlenen Uluslararası Noel Pazarı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin (ALTİD) de katkılarıyla bu yıl 5. kez kuruldu. Geleneksel hale gelen pazara, yabancı derneklerin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu da katılarak stant açtı. İskele meydanında gerçekleştirilen pazarda, her dernek kendi ülkesine özgü kıyafet, içecek, yiyecek, el işi ürünler ve hediyelik eşya sergileyerek satışa sundu.

KARAOĞLU, “TÜRKİYE’DE İLK” DEDİ
Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, 5. Uluslararası Noel Pazarı’yla ilgili yaptığı açıklamada, “Yabancılar Meclisi gibi, Noel Pazarı da Türkiye’de ilk. Yaklaşık 15 bin ziyaretçinin gezdiği pazara, Alanya’nın dışından da tur şirketleri tarafından turist getirildi. Alanya uluslar arası bir şehirdir. Noel Pazarı da kültürel alış-verişe ve dostluklara vesile olan bir etkinliktir. Renkli görüntülere sahne olan Noel Pazarı’nın tüm dünyaya örnek olması dileğiyle Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel başta olmak üzere, emeği geçen tüm belediye personeline teşekkür ederim.” dedi.

14 METRELİK YILBAŞI AĞACI
Noel Pazarı’ndaki, sergi, şov ve müzik etkinliklerinin yanı sıra 14 metrelik yılbaşı ağacı da büyük ilgi gördü. Sabah 10.00’da başlayan Noel Pazarı, akşam 20.00’a kadar devam etti. Havanın kararmasıyla birlikte ışıkları yakılan yılbaşı ağacının etrafını saran misafirler dans ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Yurtdışındaki yakınlarına çektikleri fotoğrafları gönderen yerleşik yabacılar akrabalarıyla sevinçlerini paylaştılar.

ALANYA ÖRNEK BİR ŞEHİR
5. Uluslararası Alanya Noel Pazarı’nda stant açan yabancı dernek temsilcileri pazarla ilgili duygularını paylaşarak, “Alanya örnek bir şehir” dediler. Alanya Polonyalılar Derneği Başkanı Boguslawa Michalowska, bu pazarın kendileri için önemli olduğunu kaydetti. Noel bayramının yaklaştığı bir zamanda ilçede gerçekleştirilen bu etkinliğin dostluğun ve birlikteliğin bir ürünü olduğuna dikkati çekti.  Michalowska, "Biz ve diğer ülke dernekleri bu pazarda kültürlerini anlatma fırsatı buldu. Bu etkinliğe destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder