25 Aralık 2014 Perşembe

Turkcell’den hukuki konularda arabuluculuğa destek



Hukuki uyuşmazlıkların çözümünde alternatif bir yöntem olan ve ülkemizde de hayata geçen Arabuluculuk müessesesine Turkcell'den de destek geldi. Adalet Bakanlığı koordinasyonunda yetkili kurumlar tarafından verilen “Arabuluculuk Eğitimi”ne Turkcell yönetici avukatları da katıldı ve sertifikalarını aldı. Böylece Turkcell, önümüzdeki dönemde ihtilaflı durumlarda dostane çözüm öngören arabuluculuk sistemine destek verenler arasında yerini aldı.

Adalet Bakanlığı tarafından açılan arabuluculuk sınavına giren ve başarılı olan Turkcell yönetici avukatları, yetkilendirme belgelerini alarak, arabulucu olarak görev almaya hazır hale geldi. Görüşme ve müzakere yoluyla tarafları bir araya getirerek, onların birbirlerini anlamalarını ve çözümlerini kendilerinin üretmesini öngören Arabuluculuk Sistemi ile uyuşmazlıkların mahkemeye intikal etmeden çözümü amaçlanıyor.

Türkiye’de henüz yeni olan bu uygulamanın yaygınlaştırılmasını destekleyen Turkcell avukatları, aldıkları bu sertifika ile ihtilafların dostane çözümüne de hizmet edecek. Arabuluculuk sisteminden faydalanmak isteyen taraflar, bir dava açmadan önce arabuluculuğa başvurabilecekleri gibi, dava devam ederken de arabuluculuğa başvurabilecek.   İhtiyari bir çözüm yolu olmasından dolayı, her bir taraf, dilediği zaman arabuluculuktan vazgeçme ve başka bir çözüm yoluna başvurma hakkına sahip bulunuyor.

Seyfeli:  “Sektörümüze bu alanda da liderlik etmenin gururunu yaşıyoruz”
Turkcell Hukuktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Cem Seyfeli, konuyla ilgili açıklamasında modern hukuk anlayışının ihtilaf değil çözüm odaklı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Turkcell olarak alternatif uyuşmazlık çözümü yollarına sıcak bakıyor ve mümkün olduğunca mahkeme dışında dostane çözüm aranmasını destekliyoruz. Bu yolla, yaşanabilecek ihtilafların dostane çözüme kavuşturulabileceği görüşündeyiz. Bu nedenle de ihtilaflarımızda arabuluculuk mekanizmasından faydalanmayı amaçlıyoruz. Adalet Bakanlığı tarafından koordine edilen Arabulucu Eğitimi’ne katılarak sektöre bir başka alanda daha liderlik etmiş olduk. Bakanlığımız ile birlikte Türkiye’de arabuluculuğun gelişmesi ve arabulucu sayısının artması hedefine katkı sağlamaktan mutluyuz. Hukuki ihtilaflarda tarafları da arabuluculuk mekanizmasından faydalanmaya davet ediyoruz.”

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar:
“Turkcell gibi köklü bir iletişim firmasının, arabuluculuk mekanizmasına katkısı büyük olacaktır diye düşünüyoruz. Müşteri ilişkileri ve memnuniyetinin söz konusu olduğu uyuşmazlıklarda,  tarafları karşılıklı olarak ikna ve tatmin edecek çözümlerin bulunması çok önemli. Turkcell’in de bu görüşe sahip olmasını takdirle karşılıyor ve arabuluculuk sistemine verdiği desteğin bundan sonraki süreçte de devam edeceğini düşünüyoruz. Turkcell’i bu nedenle kutluyor ve diğer şirketlere de uyuşmazlıklarında bu yola başvurmalarını öneriyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder