9 Aralık 2014 Salı

Havacılık sektörü Alanya’da konuşuldu



Havacılık sektörüne yön veren uçak şirketlerinin yöneticileri ve turizm temsilcileri Alanya HEP Üniversitesi’nde düzenlenen panelde bir araya geldi.Uluslararası Sivil Havacılık Günü dolayısıyla 8 Aralık Pazartesi günü saat 14.00‘da Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Mor Salon’da “Antalya Bölgesinde Havacılık Gelişimi” konulu bir panel düzenlendi. Açılış konuşmalarını Rektör Prof. Dr. Erol Sayın, Kaymakam ve aynı zamanda HEP Vakfı Başkanı olan Dr. Hasan Tanrısever’in yaptığı panele Alanya ve Antalya bölge turizmcileri yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’de ulusal ve uluslararası sivil havacılık istatistikleri,  Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün çalışmaları, sivil havacılığın öneminin yanı sıra öncelikli olarak turizmcilerin havayolu şirketlerinden beklentileri konuşuldu.


Panel moderatörü  Alanya HEP Üniversitesi akademisyenlerinden Doç Dr. Yıldırım Saldıraner, öncelikle günün anlam ve önemini anlatarak paneli açtı. Turizm faaliyetlerinin en yoğun olduğu bölgemizde turizm havacılık faaliyetleri bütününde işbirliği yapmanın önemli olduğunu ve bu iş birliğine katkı sağlamak amacıyla, paydaşları bir araya getirerek bu panelde karşılıklı beklentilerin belirlenmesi ve ortak faydaya yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesine yönelik bir çalışma hedeflendiğini anlattı. Alanya ve turizm konusuna önem veren Alanya HEP Üniversitesi’nin bu alanda çalışmalarının her geçen gün gelişerek devam edeceğini, diğer kurum ve kuruluşlar tarafından bu konularda yapılacak çalışmalara her zaman destek verileceğini söyleyerek sözü panelistlere devretti.



Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar’ın konuşmasının ardından, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, turizmciler açısından konuyu ele aldı. Uluslararası ve Alanya için turizm verilerini, konaklama kapasitelerini ve havalimanı istatistiklerini anlatan Sili, sektörde en çok üzerinde durulan konu olan kış turizmi ile ilgili bilgilendirme yaparak bu çalışmaların yurtiçi ve yurtdışından gelecek uçak koltuk sayılarıyla desteklenmesinin devlet teşvikleriyle birlikte önemli olduğunu söyledi. Daha sonra da ICF Antalya Havalimanı Genel Müdür Yardımcısı Melih Dipova, TAV Gazipaşa Alanya Havalimanı Koordinatörü Cengiz Aşıklı, Antalya Havalimanı, Havayolları İşletmecileri Komitesi (AOC) Başkanı Serdar Ali Ermiş, Corendon Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Batuğhan Karaer, SunExpress Havayolları, Antalya İstasyon Müdürü Mustafa Minareci havacılık tarafından konuya bakış açılarını anlattılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder