3 Aralık 2014 Çarşamba

Kadıköy Belediyesi “HİKAYENİ ANLAT” Eğitim ve Atölye Programı ile herkese hikayesini anlatma ve dinletme, dinleme fırsatı sunuyor.



Herkesin bir hikayesi vardır… Sadece nasıl anlatacağını, nasıl yazacağını bilmez… Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi (TAK) ve 34Solo işbirliği ile gerçekleştirilecek olan “HİKAYENİ ANLAT” Eğitim ve Atölye Programı ile herkese hikayesini anlatma ve dinletme, dinleme fırsatı sunuyor.

Şarkılar birer hikayedir…
Sinema bir hikaye…
Hayat bir hikayedir

Ve hikayeler, aklın sınırlarını aşıp kalbe giden en kısa yoldur.
Homeros’tan Dengbejlere ve meddahlara uzanan "Hikaye anlatıcılığı" bu toprakların geçmişinden gelen ve en anlamlı geleneklerden biridir.

Hikayeler ve masallar hayal dünyamızı zenginleştirmez hayatımızı da zenginleştirir.
Ve herkesin bir hikayesi vardır… Sadece nasıl anlatacağını, nasıl yazacağını bilmez…
Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) ve 34Solo işbirliği ile gerçekleştirilecek olan “HİKAYENİ ANLAT” Eğitim ve Atölye Programı herkese hikayesini anlatma ve dinletme, dinleme fırsatı sunuyor.

5 Aralıkta başlayacak olan atölyede katılımcılara hikaye anlatıcılığı için teorik ve uygulamalı bilgi, beceri ve deneyim kazanabilecekleri bir programa sahip. 4 hafta sürecek atölyede Mehtap Akdeniz, İrem Ataibiş, Çağrı Çankaya, Can Yücel Metin, Aris Nalcı, Nilgün Öneş, Cenk Sarkuş, Tunç Topçuoğlu, Zinnur Töre ve Burcu Türkmen Eryılmaz gibi isimler eğitici olarak yer alıyor.
5 Aralık Cuma günü Yeldeğirmeni’nde bulunan ve Kadıköy Belediyesine ait Tasarım Atölyesi’nde başlayacak atölyede ilk olarak programın tanıtımı yapılacak. Ardından Zinnure Töre’nin “Masal”’dan adlı çalışmasında ise masallar diyarına yolculuk başlayacak.

“Hikayenin Temelleri” başlığı altında Analiz, Yazım ve Anlatım derslerinin yer aldığı atölyelerde ise, Aris Nalcı; Hikaye Etme ve Medya iletişimi, Nilgün Öneş; Hikayenizi Sinema ile anlatma, Cenk Sarkuş; Hikayenizi Müzikle Anlatma başlıkları altında eğitim verecek. Atölye sonunda verilecek “Hikaye Anlatıcısı” sertifikasını almak için bu atölyelerden en az birine katılmak zorunlu.
Anlatacak bir hikayeniz olduğunu düşünüyor ve hikayenizle kalplere dokunmak istiyorsanız bu atölyeyi kaçırmayın.


Eğitim ve Atölye Programı
5 Aralık 2014 Cuma
Açılış ve Gösteri
Mekan: TAK (Tasarım  Atölyesi  Kadıköy)

19.30 Kapı Açılış

20.00 Program Tanıtımı  ve Eğiticilerin Sunumları

21.00- 21.15 ARA

21.15-22.00 Masaldan, Zinnure Türe

6 Aralık 2014 Cumartesi
Eğitimler
Mekan: TAK (Tasarım Atölyesi  Kadıköy)


09.30–10.00 Kapı Açılış ve Kayıt

10.00–12.00 Hikayenin Temelleri  “Analiz” Eğitmen: Burcu Türkmen Eryılmaz- İrem Ataibiş

12.00–13.00 Öğle Arası

13.00–15.00 Hikayenin Temelleri  “Yazım” Eğitmen: Mehtap Akdeniz

15.00–15.30 Kahve Arası

15.30–17.30 Hikayenin Temelleri  “Anlatım” Eğitmen: Zinnure Türe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder