9 Aralık 2014 Salı

Marka olma yolunda ortak hareket


Alanya’da turizmi direkt etkileyen sorunların tespiti ve çözümüne ilişkin, turizm dinamiklerinin katıldığı, farkındalık yaratma, bilinçlendirme yöntemleri ve çözüm önerileri oluşturulmasına yönelik toplantıların üçüncüsü Alanya Pansiyoncular Odası’nın ev sahipliğinde yapıldı.


Toplantıya Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, Alanya Belediyesi Meclis Üyesi ve Aydoğan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, ALTİD Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, TÜRSAB BYK Başkan Yardımcısı Mehmet Nedanlı, Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği (KONTİD) Başkanı Ali Orkan, Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu, Yatçılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel ve İncekum Turistik Otelciler Derneği (İNTOD) Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gürel katıldı.


Alanya turizminin mercek altına alındığı toplantıda mevcut sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde duruldu. Toplantıya ev sahipliği yapan Pansiyoncular Odası Başkanı Değirmenci, şunları söyledi: “2014 yılında yaşanan turizm sorunlarını değerlendirip 2015 yılında yapılması gerekenleri, Alanya turizminin dinamikleri olan Alanya Belediyesi, ALTİD, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), TÜRSAB, diğer odalar ve bölge temsilcileriyle birlikte hareket ederek masaya yatırmayı uygun görüyoruz. Bu toplantı, daha önce ALTİD’in ev sahipliğinde iki kez yapılmış ve oldukça faydalı sonuçlar alınmıştır. Buradaki temel amaç, bireysel hareket yerine her kurumun kendi adına yapacağı açıklamalarla ve çözüm önerileriyle mevcut sorunlara topyekün cevap aramak olarak algılanmalıdır.”
Birçok konunun ifade edildiği ve devam edecek olan bu toplantılar neticesinde yapılan görüşmeler ve sorunların çözümüne ilişkin önerilerin raporlanarak ilgili makam/kurumlara sunulacağı öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder