13 Aralık 2014 Cumartesi

ÖZEL TREN İLE EFSENEVİ İPEK YOLU GÜZERGAHI’NDA OLAN 4 ÜLKEYİ FEST TRAVEL İLE KEŞFEDİN!



Rusya’nın Moskova kenti ile başlayan güzergah sırasıyla; Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan’ın gezilecek en güzel rotalarıyla bu özel trenli gezide!Mesela Buhara, Orta Asya'nın en eski yerleşim bölgelerinden olan ve günümüzde Özbekistan sınırları içinde bulunan tarihî şehirdir. Uzun süre antik Pers İmparatorluğu'nun denetiminde kalmıştır. Buhara, 8.yüzyılda batılıların "İslam'ın Roması", Müslümanların ise "Buharayı Şerif" olarak andıkları, Orta Asya'nın en eski yerleşim bölgelerinden biridir. Avrupa'ya bakıp mimarilerine nasıl hayran oluyorsak buradaki camilere, medreselere bakıp hayran olmamak elde değildir.


Semerkant, eski Farsça’da asmara: "taş", "kaya" ve Soğdça kand: "kent", "kale" birleşmesinden gelir. İpek Yolu'nun önemli bir kavşağında kurulan kent, tarih boyunca gezginlerin uğrak noktası olmuştur. Doğu medeniyeti dendiğinde akla ilk gelen ortaçağın en gözde bilim ve sanat merkezidir. Yazları 60 dereceye kadar ısınabilen bu kent, dünyadaki en uzun süreli kesintisiz yerleşim yerlerindendir. İpek Yolu’nun en görkemli kentlerinden biri kabul edilir.

Hiva ise, Özbekistan’ın Harezm vilayetinde bulunan, içinde eskiden bir krallık ve uygarlık barındırmış olan 2500 yıllık antik kentte halen yerleşim mevcut olup, özgün mimari korunmuştur. Bir zamanlar bölgenin en büyük köle pazarını içeren, aynı zamanda şehrin girişinde matematiğin babası olarak bilinen El Harezmi’nin heykelinin bulunduğu İpek Yolu’nun bir diğer görkemli kenti.
Aşkabat, Türkmenistan’ın en gelişmiş şehri ve başkentidir. Dışarıdan her biri sanat şaheseri gibi görünen klasik Rus mimarisi evler kentin klasiklerinden biridir. Aynı zamanda çok sayıdaki geniş ve bakımlı parklar insanlara huzur verir. Kızılkumdan geçen vaha üzerine kurulmuş, İpek Yolu’nun özel güzergahlarından biridir.

Almati, Kazakistan’daki bu özel şehrin tarihi milâtdan 1000 yıl öncesine kadar gidiyor. İlk çiftçiler, o tarihlerde buraya gelip yerleşmişler. Daha sonra ise Saka’lar gelmiş. Bugün yapılan arkeolojik araştırmalarda, Saka’lara ait pek çok eser gün ışığına çıkartılmış bulunuyor. Özellikle, Issık

Kurganı’nda bulunan “Altın Adam” giysisi çok ünlü.
FEST Travel’ın gezilen güzergâhları mümkün olabildiğince otantik ulaşım araçlarıyla gezginlere tanıtma hevesi, çok uzun yıllardan beri devam ediyor. Tren ile gezi, hem gezilen yerlerin tadının çıkarılması bakımından hem de geziye dair olan her şeyin birebir deneyimlenmesi bakımından önemli.

FEST Travel, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki bu özel yerleri, bu kadim şehirlerin tarihine yakışır bir şekilde detaylı bir kültür gezisiyle gezdiriyor!
ÖZEL TREN İLE İPEKYOLU / 10.950 Euro / 19 Eylül - 1 Ekim 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder