3 Aralık 2014 Çarşamba

Dünya bu Türk'leri konuşuyor!


128 ülkede 200 bini aşkın üyesi ile faaliyet gösteren JCI’ın (Junior Chamber International) bu yılki dünya kongresi Almanya’da gerçekleştirildi.Toplumlardaki pozitif değişimin her alanda daha iyi liderler yetişmesi ile gerçekleşeceğine inanan ve bu doğrultuda her yıl birçok başarılı projeye imza atan JCI (Junior Chamber International – Genç Liderler ve Girişimciler Derneği ) bu yılki dünya kongresini de tamamladı. Yaklaşık 5000 genç girişimcinin katılımı ile 24 - 29 Kasım tarihlerinde Almanya'nın Leipzig kentinde gerçekleştirilen JCI Dünya Kongresi dünyanın dört bir yanındaki JCI üyelerini bir araya getirdi. JCI Türkiye aldığı ödüller ve uluslararası görevler ile yine farkını gösterdi. Kültürlerarası iletişimi ve hoşgörüyü amaçlayan JCI Kültür şubesi, 14 Haziran 2014'te Malta'da gerçekleştirilen 2014 JCI Avrupa Konferansında “Avrupa'nın En İyi Yeni Şubesi” seçildikten sonra, 28 Kasım 2014'te Leipzig, Almanya'daki JCI Dünya Kongresi'nde “Dünya’nın En İyi Yeni Şubesi” ödülüne layık görüldü.

 Bununla birlikte Leipzig’de gerçekleşen 2014 JCI Dünya Kongresi’nde Avrupa’dan sorumlu JCI Özel Takdir Komitesi Üyesi Sevinç Atay 2014 yılının “En İyi Atanmış Uluslararası Görevlisi” ödülünü aldı. “Dünyanın En İyi  Baş Başkan Yardımcısı '' ödülünü alan İsmail Haznedar, 2015 JCI Dünya Başkanı seçildi. İsmail Haznedar, 2015 yılında, 128 Ülkede 5000 şubesi bulunan,  Birleşmiş Milletlerin partner kuruluşlarından olan ve dünyanın en büyük liderlik ve girişimcilik organizasyonlarından çeyrek milyon nüfuslu Junior Chamber International'a  liderlik edecek.

2010 yılında Türkiye’de Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği başkanlığını yürüten İsmail Haznedar, 2011 yılında seçildiği Yönetim Kurulu sonrasına uluslararası alanda çeşitli görevler aldı. Bu görevler arasında, Birleşmiş Milletler ve Baş Başkan Müşavirliği görevleri de yer alıyor.2014 yılında, JCI Avrupa’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı (JCI Executive Vice President for Europe) olarak atanan İsmail Haznedar, gerçekleştirilen uluslararası çalışmalarda aynı zamandaStratejik Planlama Komitesi üyesi olarak, kurumun geleceğinin şekillenmesinde aktif rolüstlendi. 2015 yılında ise artık JCI'ın Dünya Başkanı. Başkanlık döneminde, Haznedar’ın 60’tan fazla ülkeyi ziyaret etmesi bekleniyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder