13 Aralık 2014 Cumartesi

AMSTERDAM’DA YENİ YIL COŞKUSU



Tatibudur.com ile Amsterdam’da rengârenk ve eğlenceli bir yeni yıl tatiline ne dersiniz?Yılbaşını sabaha kadar süren eğlenceler eşliğinde kutlayıp, yeni yılın ilk günlerini geçireceğiniz 4 gün 3 gecelik Amsterdam Tur’u 539 Euro’dan başlayan fiyatlarla sunuluyor.Amsterdam’da kutlamalar, her yıl olduğu gibi şehrin dört bir yanından atılan havai fişekler ve ışık şöleni eşliğinde gerçekleşirken, sayısız sokak partileri ve dünyanın her yerinden meydanları dolduran insanlarla birlikte coşkuyla yapılıyor.İlginç mimarisiyle kanallar üzerine kurulu şehir, Amstel Nehri’nden yansıyan renkli ışıklarla masalar diyarını andırıyor.


Yeni yılın ilk sabahı Amsterdam’ı keşfetmenin ilk adımı Dam Meydanı. Sokak sanatçılarının ve renk renk bisikletlilerin şenlendirdiği meydanda,  tarih ve mimarinin muhteşem birlikteliği açıkça görülüyor. 17. yüzyıldan kalma yapıları ile kültürel zenginliğin dikkat çektiği şehirde film platosunu anımsatan mekânlara sıkça rastlamak mümkün. Su kanalları, köprüler, yüzen evler ve eğik binalar kenti benzersiz ve farklı kılan yapılar.

Amsterdam klasiği olan Çiçek Pazarı ve kent pazarları ise keyifli bir alışveriş rotası. Rembrant müzesi, Kraliyet Sarayı, Van Gogh Müzesi ve peynir fabrikası görülmeye değer. Şehrin özgür ruhunu yansıtan kafeleri ve Kırmızı Fener Sokağı gezinin sıra dışı adresleri arasında yer alıyor. Yel değirmenleri, geleneksel tahta ayakkabıları ve laleleri ile kimlik kazanan bu kentte modern yaşamın tarihle uyumu hayranlık uyandırıyor.

Amsterdam Turu 31.12.2014 – 03.01.2015 tarihleri arasında. Detayı bilgi; www.tatilbudur.com’ da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder