30 Aralık 2014 Salı

Starbucks’ın Seattle’daki yeni mağazası kahve deneyimini yeniden tanımlıyor

Dünyanın en kaliteli kahve çekirdeklerinden hazırladığı içeceklerini rahat ve keyifli mağazalarında kahve severlerin beğenisine sunan Starbucks, perakende dünyasına yepyeni soluk getiren bir atılımla Seattle’da ‘dev’ bir mağaza açtı.Yaklaşık 1.500 metrekare büyüklükte olan yeni mağazanın en önemli farkı, gelen misafirlerin kahvenin kavrulmasından kendilerine servis edilmesine kadar geçtiği tüm süreci izleyebilmesi.Starbucks’ın Seattle’da açtığı yeni Reserve® Roastery and Tasting Room mağazası, yalnız büyüklüğüyle değil konseptiyle de perakendecilik sektörüne yepyeni bir soluk getirdi.


Starbucks’ın ilk mağazası Pike Place Market’ın dokuz blok uzağında Capitol Hill’de açılan yeni etkileşimli mağazada, kavurma işleminin her adımı görülebildiği gibi misafirlere kahve eğitimi ve özel sınırlı üretim Reserve®  kahveler sunuluyor.Bu mağazaya gelenler kahvenin çekirdek halinden Starbucks bardaklarıyla kendilerine ikram edilinceye kadar geçtiği tüm süreci izleyebiliyor.


CEO Howard Schultz: “10 yıllık rüya gerçekleşti!”
Starbucks CEO’su Howard Schultz’un ‘10 yıllık bir rüyanın gerçekleşmesi’ olarak değerlendirdiği bu dev mağaza, aynı zamanda bu konseptin yaygınlaşacağının da işareti. Schultz, “Misafirlerimize dünyanın en güzel kahvesini sunma hedefi ile çıktığımız bu yolculuğun doruk noktası olan mağazamızda, misafirlerimize kahvelerimizi nasıl tedarik ettiğimiz, kavurduğumuz ve işlediğimiz üzerine kapsamlı ve duyulara hitap eden benzersiz bir deneyim yaşatıyoruz” dedi.


Artık yeni nesil Starbucks’ların zamanı diyen Schultz, sözlerine şöyle devam etti: “Starbucks Reserve Roastery and Tasting Room, dünyanın en iyi kahvesini barındıran ve servis eden bir yer olmasının ötesinde stratejik olarak da bir öneme sahip. Roastery, şirket olarak bizim nereye gittiğimizi gösteriyor. Nadir bulunan ve egzotik kahveleri daha önce görülmemiş interaktif bir şekilde deneyimleme fırsatı sunuyor. Starbucks’ın kahve konusundaki otoritesini pekiştirirken, inovasyon alanındaki liderliğimizin de altını çiziyor.”Türünün tek örneği olan Starbucks mağazası bambaşka bir deneyim yaşatıyor

Yapım süreci iki yıldan fazla süren bu mağazada misafirler, Starbucks’ın kahve tutkusunu, yenilikçi ve mükemmel içeceğin keşfine adanmış yolculuğunu etkileşimli eşsiz bir deneyim ile yaşıyor.
Kahve sanatının bütün sürecini gözler önüne seren Starbucks mağazası, kendine has dekorasyonuyla da dikkat çekiyor. Mağaza, 1920’lerden günümüze miras kalan ve orijinal haline uygun olarak restore edilen tarihi bir binada hizmet veriyor.

360 derece görüş alanına sahip tadım odasıyla benzersiz bir deneyim yaşatan mağazada, tüm dünyadaki mağazalardan seçilen 40 barista, Clover®, Pour‐Over, Coffee Press, Chemex®, Siphon, Espresso ve Cold Brew olmak üzere 7 farklı yöntemle hazırladıkları içecekleri kahve severlerin beğenisine sunuyor. Mağazada ayrıca, başarılı Şef Tom Douglas’ın hünerli ellerinden çıkan hamur işleri, salatalar, sandviçler ve tatlılar da servis ediliyor. Yiyecek menüsü, sunulan farklı kahvelerin tadını tamamlayacak ve birlikte lezzet uyumunu yakalayacak şekilde özel olarak hazırlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder