19 Nisan 2015 Pazar

39. Turizm Haftası Batman’da Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Valiliğimizin koordinesinde İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket AKSOY, İl Kültür Turizm Müdürü İhsan ASLANLI ve ilimizin turizm sektörü temsilcilerinden oluşan bir heyet Valimiz Azmi ÇELİK’i ziyaret ederek, çiçek takdim ettiler.


Kabullerinden dolayı Vali ÇELİK’e teşekkür eden heyet hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdiler.Valilik Konferans Salonunda heyet ile bir araya gelen Vali ÇELİK, heyet ile bir süre sohbet ederek, ilimizde turizmin canlanması için yürüttükleri çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür etti.


TURİZM HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMI
Turizm Haftası, Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen açılış programı ile devam etti. Açılış Programına Vali ÇELİK’in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam ULUÇAM, Vali Yardımcıları Ertuğ Şevket AKSOY ve Şener ÇAĞLAR, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, Kamu Kurumlarının yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.




Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, İl Kültür Turizm Müdürü İhsan ASLANLI’nın yaptığı açış konuşmasıyla devam etti.Etkinlik,  turizm haftası kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Sayın Valimiz tarafından verilmesiyle devam etti. Daha sonra halk oyunları ekibi tarafından sunulan gösteriyi beğeni ile izleyen Vali ÇELİK ve beraberindekiler kültür merkezi fuaye salonunda düzenlenen kokteyle katıldılar.


"ÇÖZÜM SÜRECİNİN TURİZME ETKİLERİ"
Vali Azmi ÇELİK daha sonra Turizm Haftası kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen  “Çözüm Sürecinin Turizme Etkileri” konulu panele katıldı.Milat Gazetesi yazarı Ufuk COŞKUN, Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelciliği Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Murat GÜMÜŞ ve Uslan Turizm Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Serhad ULAN’ın konuşmacı olarak katıldığı panelin Moderatörlüğünü MÜSİAD Hizmet Sektörü Yönetim Kurulu Başkanı Sertip AKŞAHİN yaptı.Panel öncesi bir konuşma yapan Vali ÇELİK, son yıllarda ilimizde ulaşım,  sanayi,  sağlık , alt yapı ve eğitim alanında büyük yatırımların yapıldığını, oluşan huzur ortamıyla birlikte “Bacasız Sanayi” olan turizm sektöründe çok önemli ilerlemelerin  kayıt edildiğini  ifade etti.


Batman turizm potansiyeli konusunda birçok değere sahip olduğunu belirten Vali ÇELİK,  Hasankeyf ilçemizin yanı sıra Kozluk, Beşiri, Sason ve il merkezinde de ciddi anlamda turizm değerlerimizin olduğunu, Meroto dağının doğa turizmi açısından, Morkiyakos Manastırının inanç turizmi açısından önemli turizm değerlerimizden bazıları olduğunu ifade etti. Son yıllarda sağlık turizminin ilimizde geliştiğini belirten Vali ÇELİK, her şeyden önce turizm için önemli olanın toplumun kendisini huzur, barış ve güven içerisinde hissetmesi ve geleceğe umutla bakabilmesinin önemine vurgu yaptı.


Daha sonra Batman MÜSİAD Şube Başkanı Suat ÖZDEMİR tarafından Vali ÇELİK’e panele katılımlarından dolayı kendi adına MÜSİAD Hatıra Ormanında dikilen 5 adet fidanın “Fidan Dikme Sertifikası”  takdim edildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder