3 Nisan 2015 Cuma

FOUR SEASONS HOTEL SULTANAHMET MUTFAK EKİBİ 6. OSMANLI MUTFAĞI YARIŞMASI’NDAN BAŞARIYLA DÖNDÜ!

arihi Osmanlı yemeklerine modern yorumlar katan Osmanlı Mutfağı Yarışması’nın altıncısı geçen günlerde gerçekleşti. Four Seasons Hotel Sultanahmet mutfak ekibi “En İyi Ana Yemek”, “En İyi Sunum” ve “En İyi Ara Sıcak” kategorilerinde birincilik ödülünün sahibi olurken, yarışma genelinde ise ikincilik ödülüne layık görüldü.


Turizm sektörünün önde gelen otellerinden ekiplerin katıldığı yarışmada 8 takım başlangıç, ana yemek, tatlı ve şerbet olmak üzere dört sunum hazırladı. Osmanlı mutfağına yorumunu katan yarışmacılar, kendi sunum stillerini de sergileme fırsatı buldu. Yarışmaya Four Seasons Hotel Sultanahmet adına Baş Aşçı Savaş Aydemir ekibinden; Sadık Ünal, Şehnaz Doğan, Onur Acar, Mesut Çıvgın ve Yalın Köse katıldı. Yarışmada üç kategoride birincilik sahibi olan Four Seasons Hotel Sultanahmet ekibi, ara sıcak kategorisinde şalgam böreği sunarken, ana yemek olarak ise menüsünde safran soslu sebze bastı ile servis edilen Kalkan Fileto’ya yer verdi.


Ödüle layık görülen şalgam böreği, sotelenmiş kuzu etinin beyaz peynir ve zeytin ile bir araya gelmesiyle farklı bir lezzet sunuyor. Sarayın vazgeçilmezi kalkan balığı, mezgit yumurtası, iç bakla ve minik enginarın yer aldığı sebze sulu safran sosla buluşarak yarışma için özel olarak hazırlandı. Osmanlı mutfağında deniz ürünleri arasında en çok tercih edilen Safranlı Kalkan Balığı’nı kendi yorumuyla modernize eden Four Seasons Hotel Sultanahmet mutfak ekibi, yarışmada başarıya ulaştı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder