28 Nisan 2015 Salı

Turizmin başkentinde turizm karikatürleri sergisi açıldı

Türkiye’nin en prestijli karikatür yarışmalarından 6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın ilk sergisi Antalya Havalimanı’nda açıldı.Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ile Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği’nin işbirliğinde gerçekleştirilen sergi, 27 Nisan - 08 Mayıs 2015 tarihleri arasında İç Hatlar Giden Yolcu Asma Katında; 09 - 22 Mayıs 2015 tarihleri arasında ise İkinci Dış Hatlar Terminali Gelen Yolcu Asma Katında ziyarete açık olacak.


Türkiye’nin en prestijli karikatür yarışmalarından 6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın ilk sergisi Antalya Havalimanı’nda açıldı. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ile Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği’nin işbirliğinde gerçekleştirilen sergi, 27 Nisan - 08 Mayıs 2015 tarihleri arasında İç Hatlar Giden Yolcu Asma Katında; 09 - 22 Mayıs 2015 tarihleri arasında ise İkinci Dış Hatlar Terminali Gelen Yolcu Asma Katında ziyarete açık olacak.



60 ülkeden 915 eserin değerlendirildiği uluslararası yarışmada yetişkinler ve gençler kategorilerinde gönderilen eserler değerlendirildi. Yetişkinler kategorisinde Romanyalı karikatür sanatçısı Pavel Gabriel Virgil’in eseri ile bu yıl ilk kez verilmeye başlanan 16 ve altındaki yaşlarını karikatür sanatçılarını teşvik etmeyi amaçlayan “Gençler Kategorisi”nde ise Türkiye’den 11 yaşındaki Sıla Eroğul tarafından hazırlanan karikatür birinci seçilmişti.



Yarışmanın koordinatörü ve Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi KOZAK, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın 2009 yılından bu yana geleneksel olarak her yıl düzenlendiğini ve kısa sürede dünyada tanınan ve güvenilir bir yarışma haline ulaştığını söyledi. Prof. Dr. Kozak, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın, merkezi İsviçre’de bulunan Uluslararası Karikatür Dernekleri Federasyonu tarafından karikatür yarışmalarına verilen yıldızlamada altı üzerinde beş yıldız ile derecelendirilerek, bilinen pek çok yarışmanın önüne geçtiğini söyledi. Prof. Dr. Kozak, 6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın ilk sergisini Türk turizminin başkenti Antalya’da açmanın anlamlı olacağını düşünerek gerçekleştirdiklerini açıkladı. Prof. Dr. Kozak, serginin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı ICF Airports yönetimine ve GMC Organizasyon’a teşekkürü bir borç bildiklerini sözlerine ekledi.


6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ile Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği’nin işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle ve Er Yatırım, Concorde De Luxe Resort, Akra Barut, Club Nena, Club Calimera Serra Palace, Beze Global, IC Hotels Green Palace, SSCtur ve GMC Organizasyon sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder