9 Nisan 2015 Perşembe

Antalya’daTurizm Emekçileri Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik’e 2 yılda 98 milyon liralık alt yapı yatırımı yapacaklarını, turizm emekçilerini kira öder gibi ev sahibi yapacak 1500 konutluk projenin planlamasını yaptıklarını söyledi.


Antalyalı basın mensupları ile Serik’e çıkarma yapan Başkan Menderes Türel, Serik Arıtma Tesisi temelini attıktan sonra Karalar Düğün Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Serik’in sorunlarını çözmek için gece gündüz çalıştıklarını belirterek sözlerine başlayan Türel şunları söyledi:  “Serik’in yıllardır kanayan yarası haline gelen birçok sorun yavaş yavaş çözülme aşamasına geldi. Mazeret bizim çalışma prensibimizde olmaz. Çalışırsanız netice alırsınız. Birçok mesele sorun yumağı haline gelmiş. Şimdi tünelin uçunda aydınlık gözüküyor. Serik’in birçok sorunu gündemden çıkacak. Serik’in en önemli sorunu altyapıdır. 30 yıldır çözülmeyen içme suyu sorununu çözeceğiz dedik. Şimdi proje İller Bankası tarafından tamamlandı. Kısa sürede çalışmalar başlanacak. Bu yıl 10 milyon TL,  gelecek yıl 40 milyon TL yatırımla 2016 yılında Serik’in içme suyu problemini çözeceğiz.”


DÜNYA LİDERLERİ G20’DE MİSAFİRİMİZ OLACAK
Başkan Menderes Türel, ASAT kanalıyla Serik’e 2015 yılında 57 milyon 50 lira, 2016 yılında 41 milyon 800 bin lira olmak üzere toplamda 98 milyon 850 bin liralık alt yapı yatırımı yapacaklarını söyledi. Türel Serik’te başlattıkları hizmet sağanıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Temelini attığımız 28 milyon lira bedelli arıtma tesisi 2 ay içinde hizmete girecek. İçme suyu yatırım olarak Boğazkent oteller bölgesinde 7 kilometrelik bir yatırımı yapıyoruz. İçme suyu yatırımları için ise bu sene 1.5 milyon gelecek sene 1.8 milyon TL’lik bir yatırım yapıyoruz. Muhtelif kanalizasyon yapımı 15 kilometre olarak planladık. Bu sene tamamlayacağız ve 3 milyon 750 bin TL harcayacağız.  Dünya liderleri Serik’e geliyor. G20’de sizlerin misafiri olacak. Onları buradan en iyi şekilde ağırlamak durumundayız. Biz de bu noktada yağmur suyundan, güzergâhların güzelleştirilmesine kadar birçok çalışma yapacağız.”

TURİZM EMEKÇİSİ EV SAHİBİ OLACAK
Serik’in imar planları için uzunca bir süredir çalıştıklarını anlatan Türel, toplam 372 hektarlık alanda imar planı çalışması yapacaklarını kaydetti. Turizm emekçilerine ev müjdesi de veren Türel, “Seçimden önce verdiğimiz bir sözü daha yerine getiriyoruz. Turizm emekçisi kardeşlerimizi kira öder gibi düşük taksitlerle ev sahibi yapacağız. Bunun için bu planlama içinde 20.7 hektarda 1500 konutluk bir sosyal konut alanı oluşturduk. Verdiğimiz sözü tutacağız, otellerde çalışan belboy, kat görevlisi, garson gibi turizm emekçilerini ev sahibi yapacağız” dedi.

ÇALLI’DAN SERİK’E IŞIKSIZ ULAŞIM
Serik’e yapılacak yol çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Menderes Türel şöyle konuştu: “Kuzey Çevre Yolu Antalya’yı Serik’le buluşturacak. Antalya’dan itibaren Toptancı Hal, Demokrasi Kavşağı, Altınova, Havaalanı yonca kavşak olacak ve Aksu kavşağı, EXPO, Kadriye, Serik kavşakları G20 zirvesine kadar tamamlanacak. Bu kavşaklar ile Çallı’dan yola çıkınca bir tek ışık olmadan Serik’e kadar geleceksiniz. Serik-Belek turizm yolunu duble yol haline getiriyoruz. 6.7 kilometre uzunluğunda 24 metre genişliğinde olacak ve Kasım ayına kadar yetişecek.” Serik’in yeni imar planlarıyla, altyapısıyla büyük bir değişime uğrayacağını söyleyen Türel, “Duble yollar ile Belek’e gideceksiniz, köprülü kavşaklar ile Antalya’ya ulaşacaksınız. İmar planı ile çok önemli yatırımlar yapılacak” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder