15 Nisan 2015 Çarşamba

7. Üzümlü kuzu göbeği festivali

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu yönetim kurulu üyesi Şef Mavi Fethiye profesyonel aşçılar derneği olarak bugün 7. Üzümlü kuzu göbeği festivali katıldık . Her yıl dahada güzel oluyor. festivali gerçekleştiren herkesin emeğine sağlık. kuzu göbeği İşte lezzet budur et ürünlerinden ve dahada lezzetli mutlaka deneyin. Zaten fiyat olarakta etten pahalı Kilosu tarihine göre 70 tl ile 350 tl arasında değişiyor .etten lezzetli ve bulması bir okadarda zor .


Tabiki bu yılda bu lezzeti tatmadan olmazdı inanılmaz keyif aldık .bu festivalin en çok sevdiğim bir yanıda yöresel yemek yarışması çok güzel ve özel yöresel tatları deneme şansı bulduk hanımların ellerine sağlık . dernek başkanı Onur Arslan  olarak ben yanımda değerli dernek yönetimi'nden Fatih yarbaşı ,Soner cantalı ,cumali kızılaslan,nebi durgun ,Erdal köse,ali doylan,Mehmet acar,Cengiz yaman şeflerimle yöresel yemek yarışmasında jürilik yaptık..dernek üyemiz Kübra taşçı da asistanlığımızı yaptı. Bölgede yapılan yöresel yemekleri tadacağız. Çok lezzetli görünüyorlar göce, tilkemen, kazağayı otu , leğen böreği , sarıot çorbası , pazı sarma , gözleme ,kabuklu fasille ,Göbek mantı , pekmez helva ,kuru biber dolma , menengiç otu kavurma , asma pilavı , portakallı kereviz ve kuzu göbeği dolması gibi bir çok yöresel lezzeti hanımlar sunumlarını yaptılar .hepsinin ellerine saglık bu kadarmı lezzetli olur harikaydı.



Yaratıcılıkta eklersek yarışmaya kuzu göbeği dolması 1. ödülünü aldı. Lezzet , sunum ve kuzu göbeği olması bizim için oldukça yeterli oldu . 1. Olan Yarışmacı Günnur Işıklıgün yemeğinin tarifi kuzu göbeği Dolması mantarın içinde Pastırma ve peynir var içini doldurup fırına sürmüş peynir tercihe bağlı bunda permesan vardı . Yanında beşamel sos vardı ama içinde kavrulmuş mantar çok farklı bir tat oluşturmuş ve kavrulmuş tilkemen vardı . Üç lezzet bir arada damağımıza harika bir tat bıraktı ve birinci oldu Oksan Çetinin yaptığı  kuzu göbeği mantı ikinci , İncilay Çatalın yaptığı  kuzu göbeği tilkemen kavurması üçüncü oldu . tebrik ederim gerçekten yaratıcı yöresel lezzetleri şefler olarak çok seviyoruz bu yemekleride bölgede bulunan Restaurant menülerine girmelerini bekliyor ve istiyoruz . başta Fethiye Belediyesi Ailesine ve festivalde emeği geçen herkese çok teşekkür eder başarılar dileriz. Lezzetli günler….







Yarışma sonuçları
1. Günnur Işıklıgün kuzu göbeği dolması
2. Oksan Çetin kuzu göbekli mantı
3. İncilay Çatal kuzu göbekli tilkemen kavurması

Onur ARSLAN
Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder