3 Şubat 2014 Pazartesi

Adıyaman , Emitt Fuarında rüzgar gibi esti


             
Attila Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Beylikdüzü Tüyap'ta açılan Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm  Fuarında  Adıyaman Valiliğinin standı  çok fazla  ilgi gördü.  Fuarda,Uygarlıklara ev sahipliği yapmış Adıyaman’ın tanıtımını Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci yapıyor.


Fuarda  Adıyaman’ı tanıtmak için 6 dilde hazırlanan tanıtım belgeselleri, turizm rehberleri, turistik çantalar, Nemrut Dağındaki devasa heykelleri sembolize eden maketler, turizm afişleri ve fotoğraflar ile Adıyaman’da yetiştirilen tarımsal ürünler tanıtım standında yer alıyor.


Besi Bebek Standına Olağanüstü İlgi Vardı
Yöresel ürünlerin ve baharat çeşitlerinin yanı sıra uzun zamandır Adıyaman da yöresel giyimli besi bebekleri yapan ve bu alanda uluslar arası fuarlarda Adıyaman’ı en iyi şekilde tanıtan Zahide Durmaz burada açtığı Besi bebek standı da begeni topluyor.


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in açılışı yaptığı fuarın ilk günü, Adıyaman Standını başta İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Kahta Dernekler Federasyonu Başkanı İrfan Çalış, Gerger Dernekler Federasyonu Başkanı Av. Ali Acar, Adıyamanlılar Dernek Başkanı Mehmet Deniz, Esenler Belediye Meclis Üyesi Ramazan Aksoy, ÇETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Taşar, Adıyamanlılar Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri,  İstanbul’da yaşayan çok sayıda STK başkanları, işadamı, basın mensupları, yerli ve yabancı bir çok vatandaş ziyaret etti.


1 yorum: