7 Şubat 2014 Cuma

Marmara Denizi Panelleri Başlıyor



Şarköy'de Marmara Denizi Fokları ve Kaplumbağaları için bir nefes aranacak

Haber Merkezi
İstanbul(Anayurt)- Şarköy Çevre ve Doğayı Koruma Derneği ile Şarköy Belediyesi tarafından  “Marmara Denizi Panelleri” 15-16 Şubat günleri Şarköy'de gerçekleştirilecek.

Gerçekleşecek etkinliklerle Marmara Denizi tüm yönleri ile masaya yatırılacak. Etkinlikler kapsamında yapılacak panel ve sunumlara MAREM Proje Lideri Hidrobiyolog M. Levent Artüz, İTÜ Yerbilimleri Fakültesi’nden Prof.Dr.Mehmet Sakınç, C.Ö.M.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Şükran Yalçın Özdilek, Marmara Üniversitesi Kimya Bölümü’nden Doç. Dr. Bahattin Yalçın, Bahçeşehir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr.Hatice Eser Ökten başta olmak üzere alanında uzman bir çok değerli bilim insanı katılacak.

MAREM Proje Lideri Hidrobiyolog M. Levent Artüz konu hakkında yaptığı açıklamada etkinliklerin ilk gününde farklı disiplinlerdeki bilim insanları tarafından yapılacak sunumlar sonrası, etkinliğin ikinci gününde yine bilim insanlarının katılacağı ve halkın sorularını cevaplayacakları bir panel düzenleneceğini belirtti.

Artüz sözlerine şöyle devam etti: “ Yapacağımız etkinlikle çevre sorunları, kirlilik, insan sağlığı, foklar, deniz kaplumbağaları, deprem, balıkçılık ve Marmara Denizi’nin hukuksal durumu bağlamında irdelenecek. Uzun hukuksal mücadelenin sonunda, söz konusu Termik Santralın ÇED Raporunun mahkeme tarafından “yok hükmünde sayılıp” iptal edildiği günlere denk gelmesi, Şarköy’ün bozulmamış doğal çevresi için ayrı bir anlam taşımaktadır. Yöre halkı Çanakkale Boğazı girişine, Şarköy Terziköy yöresinde kurulması planlanan Termik Santral’e karşı. Söz konusu çevrede Marmara Denizi’nin son kaplumbağaları ile fokların bulunduğunu da hatırlatmakta fayda görüyorum ayrıca inşaatın planlandığı alanın yoğun orman örtüsü ile kaplı olduğu da bir başka gerçek. Bu bilimsel etkinlikten çıkacak sonuçların, çok ciddi kirlenme ve bozulma baskısı altında olan Marmara Denizi’nin kurtarılabilmesi yönünde, kulak verilmesi gereken saptama ve öneriler ile bir ivme ve başlangıç noktası oluşturmasını diliyoruz.”





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder