22 Şubat 2015 Pazar

Niyazi Önen’in koleksiyonu Çanakkale Seramik Müzesi’nde ziyarete açıldı

Çanakkale Seramik Müzesi (Tarihi Er Hamamı), Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen’in Geleneksel Çanakkale Seramikleri koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Doğup büyüdüğü şehre olan sevgisini ve bağını birbirinden özel Geleneksel Çanakkale Seramikleri ile perçinleyen Önen’in, 56 eserden oluşan koleksiyonu, 20 Şubat’ta Çanakkale Seramik Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergi, 20 Şubat 2016 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.


17. yüzyıla dayanan ve saray sanatından çok günlük ihtiyaçlar doğrultusunda gelişen, fakat son yıllarda kaybolmaya yüz tutan Çanakkale Seramikleri, 2013 yılında restorasyonu tamamlanan, Çanakkale Belediyesi - Çanakkale Seramik Müzesi’nde toplandı. Üretim zenginliğinde kullanılan form ve desenlerin, yaşamın içinden ve kentten izler taşıdığı Çanakkale Seramikleri, kentin o dönemlerde deniz ticaretindeki etkinliği ile Avrupa dahil dünyanın birçok yerinde yaşayan koleksiyonerlere ulaştı. Sadece testileri değil, tabakları, hayvan figürlü kapları ile kendine özgü yeşil, sarı ve kahverengi (şarabi) renkleriyle, dünya seramik ve sanat tarihine adını altın harflerle yazdıran Çanakkale Seramikleri’ni uzun yıllardır toplayan Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, doğup büyüdüğü şehrin yerel sanatıyla ilgili geniş bir tarihi eser koleksiyonuna sahip. Önen’in bu özel koleksiyonunda, örneklerine günümüzde ender rastlanan tabaklar, at başlı testiler ve hayvan figürlü kaplar yer alıyor.

Açıldığı günden bu yana birçok seramik sanatçısını ve eserlerini Çanakkaleli sanatseverlerle buluşturan Çanakkale Belediyesi – Çanakkale Seramik Müzesi’nin 5. Süreli Sergisi’ni de “Geleneksel Çanakkale Seramikleri – Niyazi Önen Koleksiyonu” oluşturuyor. Önen’in uzun yıllardır büyük bir titizlikle koleksiyonuna dahil ettiği 56 parça Çanakkale Seramiği’nin yer aldığı koleksiyon sergisi, 20 Şubat 2015 tarihinde açıldı. Sergi, 20 Şubat 2016 tarihine kadar Çanakkale Seramik Müzesi’nde (Pazartesi günleri hariç) görülebilir.








MAŞRAPA
Yükseklik: 17.5 cm Ağız Çapı: 9 cm
Şişkin gövdeli, kulplu ve halka kaidelidir. Gövde üzerinde çiçek rozetleri yer almaktadır. Astar üzerine şeffaf sır kullanılmıştır. Yeşil sır ile serbest akıtma dekoru uygulanmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

TESTİ
Yükseklik: 41.5 cm Dip Çapı: 10.5 cm
Şişkin gövdeli, dar uzun boyunlu, dışa dönük ağızlıdır. Yeşil sırlı testi üzerinde kabartma bezemeler bulunmaktadır. Bu bezemeler fırça dekoru kullanılarak yaldız boya ile zenginleştirilmiştir.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

HALKA GÖVDELİ TESTİ
Yükseklik: 23.5 cm Dip Çapı: 8 cm
Halka gövdeli, emzikli, dalgalı bir hat ile gövdeye bağlanan kulplu ve halka kaidelidir. Yeşil akıtmalı sarı sırlıdır. Gövde kabartma çiçek rozeti ve yapraklarla bezeli olup, fırça dekoru ile zenginleştirilmiştir.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU
HALKA GÖVDELİ TESTİ

Yükseklik: 20.5 cm Dip Çapı: 7 cm
Halka gövdeli, emzikli, dalgalı bir hat ile gövdeye bağlanan kulplu ve halka kaidelidir. Koyu kahverengi sır üzerine çiçek rozetleri ile bezenmiştir. Renkli boyalar ve yaldız ile fırça dekoru uygulanmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ASLAN BİÇİMLİ KAP
Yükseklik: 18 cm Uzunluk: 21.5 cm
Oval bir tablo üzerine yerleştirilmiş, oturan aslan biçimli kap. Yeşil sırlıdır. Form üzerinde boya ve yaldız ile fırça dekoru uygulanmıştır. Çiçek ve yaprak kabartmaları bulunmaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

BAHARATLIK
Yükseklik: 17 cm Uzunluk: 25 cm
Oval formlu, sepet örgülü bir kaba monte edilmiş, yuvarlak gövdeli, kuş figürlü kapağı olan baharatlık. Çiçek ve yaprak kabartmaları arasında yer yer yaldız ve boya ile fırça dekoru kullanılmış olup, kahverengi sırlıdır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

KAPAKLI ŞEKERLİK
Yükseklik: 19 cm Ağız Çapı: 11.5 cm
Üç ayak üzerine oturtulmuş gövdenin çevresi kabartma çiçeklerle bezenmiştir. Gövde ve kapak olmak üzere iki parçadan oluşmuş olup, gövdedeki bezemeler kapakta da mevcuttur. Astar üzerine kahverengi ve yeşil serbest akıtma ile sırlanmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU


GAZ LAMBASI
Yükseklik: 11.5 cm Uzunluk: 29.5 cm
Bir kaide üzerine oturtulmuş gemi biçiminde gaz lambasıdır. Sarı sırlı olup, yer yer kahverengi serpme dekoru bulunmaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

SÜRAHİ
Yükseklik: 17 cm Ağız Çapı: 9 cm
Gaga ağızlı, kalın kısa boyunlu, burma kulplu ve halka kaidelidir. Kırmızı çamur üzerine yeşil akıtmalı şeffaf renksiz sırlıdır. Gövdenin ön tarafında çiçek rozeti bulunmakta olup, fırça dekoruyla bezenmiştir.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU
MATARA

Yükseklik: 16 cm
Dört ayak üzerinde yuvarlak formludur. Kahverengi sırlı olup, gövde ön ve arka yüzünde üzüm ve yaprak kabartmaları bulunmaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

YAZI TAKIMI
Yükseklik: 13.5 cm Uzunluk: 16.5 cm
Dikdörtgen prizma şeklinde yapılmış, üzerinde iki yuvası bulunan yazı takımıdır. Yazı takımı, kabartma çiçeklerle bezenmiştir. Yeşil ve kahverengi sır ile renklendirilmiş, şeffaf renksiz sırla sırlanmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ÇUKUR TABAK
Yükseklik: 5cm Çap: 20.7 cm
Dışa dönük, düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir. Fırça dekoru ile çiçek desenleri yer almaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ÇUKUR TABAK
Yükseklik: 6 cm Çap: 21.5 cm
Dışa dönük, düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir. Tabağın ortasında serbest fırça darbeleriyle bezenmiş çarkıfelek biçiminde stilize bitkisel bir desen yer almaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ÇUKUR TABAK
Yükseklik: 5,6 cm Çap: 21.2 cm
Dışa dönük, düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir. Tabağın ortasında serbest fırça darbeleriyle bezenmiş çarkıfelek biçiminde stilize bitkisel bir desen yer almaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU


ÇUKUR TABAK
Yükseklik: 4,5 cm Çap: 21.5 cm
Dışa dönük, düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir. Tabağın ortasında serbest fırça darbeleriyle bezenmiş stilize bir çiçek deseni yer almaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU


ÇUKUR TABAK
Yükseklik: 6,8 cm Çap: 20.4 cm
Dışa dönük, düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir. Tabağın ortasında serbest fırça darbeleriyle çizilmiş stilize çarkıfelek motifi yer almaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ŞİŞE
Yükseklik: 31 cm Dip Çapı: 9 cm
Armudi gövdeli, ince uzun boyunlu, dışa dönük ağızlı, halka kaidelidir. Gövde üzerinde çiçek kabartmaları yer almaktadır. Açık kahverengi sırlıdır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ÇUKUR TABAK
Yükseklik: 6 cm Çap: 24 cmDışa dönük, düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir. Merkezde fistolu kenarlı ve içi yaprak kıvrımlarıyla bezeli kare desen bulunmaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU
ÇİFT KULPLU TESTİ
Yükseklik: 28 cm Ağız Çapı: 8 cm Dip Çapı: 8 cm
Düz ağız kenarlı, uzun boyunlu, şişkin gövdeli, çift kulpludur. Koyu kahverengi sırlıdır. Gövde, sır üzerine kırmızı ve beyaz renklerde çiçek motifleriyle dekorlanmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

AT BAŞLI TESTİ
Yükseklik: 40 cm Dip Çapı: 11 cm
Ağzı at başı şeklinde, uzun boyunlu, şişkin gövdeli, düz kulplu, halka kaidelidir. Testi üzerinde çiçek kabartmaları bulunmaktadır. Gövdenin iki yanında iki çıkıntı mevcuttur ki bunlar mum ya da çiçek koymak içindir. Testinin ağız kısmında at başı, kanatları, ön ayakları yer almaktadır. Kulp atın kuyruğu gibi dönüştürülmüştür. Kabartmalar,  yaldız ve renkli boyalar ile fırça dekoru uygulanarak zenginleştirilmiştir. Yer yer açık ve koyu kahverengi sırlıdır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

İBRİK
Yükseklik: 22.5 cm Ağız Çapı: 4.5 cm Dip Çapı: 8.5 cm
Keskin profil ağızlı, ince uzun boyunlu, şişkin gövdeli, düz dipli, burmalı kulplu ve ince uzun emziklidir. Beyaz astar üzerine kahverengi ve yeşil akıtmalı şeffaf renksiz sırlıdır. Gövdesinde üç adet çiçek rozeti vardır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ŞEKERLİK
Yükseklik: 13.5 cm Uzunluk: 19.7 cm
Dört ayak üzerinde, dikdörtgen formlu, ortasında burgu kulbu bulunmakta olan şekerlik, koyu kahverengi sırlıdır. Gövde üzerinde stilize çiçek kabartmaları vardır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

EFE BİÇİMLİ KAPAK
Yükseklik: 22.5 cm Dip Çapı: 12 cm
Oturmuş efe biçiminde şekerlik kapağıdır. Yer yer beyaz astarlı, yeşil ve kahverengi akıtma dekorludur. Figürün bazı yerleri, kırmızı, mavi, beyaz ve siyah boyalar ile renklendirilmiştir.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

GAGA AĞIZLI TESTİ
Yükseklik: 34 cm Dip Çapı: 11.5 cm
Ağız kısmı gaga şeklinde, uzun boyunlu, şişkin gövdeli, burgu kulplu ve düz diplidir. Boynun iki yanında çiçek kabartmaları bulunan çelenkler yer almaktadır. Gövdede iki küçük vazo eklidir. Sarı sırlı testi üzerinde yeşil tonlarında serbest dekor bulunmaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

GAGA AĞIZLI TESTİ
Yükseklik : 35.5 cm Dip Çapı: 10.5 cm
Ağız kısmı gaga şeklinde, uzun boyunlu, şişkin gövdeli, kıvrık kulplu ve halka kaidelidir. Beyaz astar üzerine mor ve kahverengi akıtmalı, şeffaf renksiz sırla sırlanmıştır. Boynun iki yanında kabartma çelenk eklidir. Gövdenin ön yüzünde karnı delik, başı yana dönük bir kartal kabartması bulunmaktadır. Gövdenin iki yanında iki çıkıntı mevcuttur ki bunlar mum ya da çiçek koymak içindir. Gövdede ayrıca fırça dekoru da kullanılmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

GAGA AĞIZLI TESTİ
Yükseklik: 36 cm Dip Çapı: 10 cm
Ağız kısmı gaga şeklinde, uzun boyunlu, şişkin gövdeli, kıvrık kulplu ve halka kaidelidir. Beyaz astar üzerine mor ve kahverengi akıtmalı, şeffaf renksiz sırla sırlanmıştır. Boynun iki yanında kabartma çelenk eklidir. Gövdenin ön yüzünde karnı delik, başı yana dönük bir kartal kabartması bulunmaktadır. Gövdenin iki yanında iki çıkıntı mevcuttur ki bunlar mum ya da çiçek koymak içindir. Gövdede ayrıca fırça dekoru uygulanmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

GAGA AĞIZLI TESTİ
Yükseklik: 36 cm Dip Çapı: 10.8 cm
Şişkin gövdeli, uzun boyunlu, burgu kulplu, gaga ağızlıdır. Gaga kısmında ve gövde ön yüzünde çiçek ve yaprak kabartmaları vardır. Yeşil sırlı testi, yaldız ve kırmızı renkler kullanılarak fırça dekoruyla bezenmiştir.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

TESTİ
Yükseklik: 35.5 cm Dip Çapı: 10.5 cm
Şişkin gövdeli, uzun boyunlu, burgu kulplu, ağız kısmı emzik çıkıntılıdır. Ağız ve baş kısmı kabartmalarla bezelidir. Aynı kabartmalar gövde üzerinde de devam etmiştir. Sarı sırlı testi, yeşil akıtma dekorludur. Yer yer fırça dekorlarına da rastlanmaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

GAGA AĞIZLI TESTİ
Yükseklik: 43.5 cm Dip Çapı: 11 cm
Ağız kısmı gaga şeklinde, uzun boyunlu, şişkin gövdeli, kıvrık kulplu ve halka kaidelidir. Açık kahverengi üzerine koyu kahverengi akıtmalıdır. Boynun iki yanında kabartma çelenkler arasında çiçek rozetleri bulunmaktadır. Gövdenin ön yüzünde plaka şeklinde tutturulmuş kabartma şeklinde Osmanlı arması mevcuttur. Gövdenin iki yanında iki çıkıntı vardır ki bunlar mum ya da çiçek koymak içindir. Form üzerindeki kabartmalar, fırça dekoru kullanılarak zenginleştirilmiştir.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

TESTİ
Yükseklik: 37.5 cm Dip Çapı: 11 cm
Şişkin gövdeli, uzun boyunlu, yivli kulplu, ağız kısmı emzik çıkıntılıdır. Ağız ve baş kısmı kabartmalarla bezelidir. Aynı kabartmalar gövde üzerinde de devam etmiştir. Yeşil sırlı testi, kahverengi boya kullanılarak çiçek bezemeleriyle zenginleştirilmiştir.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

GAGA AĞIZLI TESTİ
Yükseklik: 34.5 cm Dip Çapı: 10 cm
Ağız kısmı gaga şeklinde, uzun boyunlu, şişkin gövdeli, burgu kulpludur. Beyaz astar üzerine mor serbest akıtma dekorludur. Gövdenin ön yüzünde plaka şeklinde tutturulmuş kabartma şeklinde bir arma mevcuttur. Ağız ve baş kısmı kabartmalarla bezelidir. Yaldız ve kırmızı renkler kullanılarak, fırça dekoru ile bezemeler zenginleştirilmiştir.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

GAGA AĞIZLI TESTİ
Yükseklik: 39 cm Dip Çapı: 11 cm
Ağız kısmı gaga şeklinde, uzun boyunlu, şişkin gövdeli, burgu kulpludur. Yeşil sırlı testi, çiçek kabartmalarıyla bezelidir.  Ağız, baş kısmında ve gövdede çiçek kabartmaları vardır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

GAGA AĞIZLI TESTİ
Yükseklik: 39 cm Dip Çapı: 11 cm
Ağız kısmı gaga şeklinde, uzun boyunlu, şişkin gövdeli, düz kulpludur. Kahverengi sırlı testinin ağız, baş kısmında ve gövdede çiçek kabartmaları vardır. Bu kabartmalar arasına fırça dekorları uygulanmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU


GAGA AĞIZLI TESTİ
Yükseklik: 35 cm Dip Çapı: 12 cm
Ağız kısmı gaga şeklinde, uzun boyunlu, şişkin gövdeli, burgu kulpludur. Yeşil sırlı testinin ağız, baş kısmında ve gövdede çiçek kabartmaları vardır. Bu kabartmalar arasına fırça dekorları uygulanmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ASLAN AĞIZLI TESTİ

Yükseklik: 33 cm Dip Çapı: 9 cm
Ağzı stilize aslan biçiminde, iri kıvrık dudaklıdır. Şişkin gövdeli, burgu kulpludur. Testinin baş kısmında kabartmalar yer alırken, gövde üzerinde de çiçek ve kuş kabartması bulunmaktadır. Kırmızı çamur üzerine, beyaz astar akıtılmış ve yeşil sır uygulanmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

TESTİ
Yükseklik: 33.5 cm Dip Çapı: 10 cm
Şişkin gövdeli, burgu kulplu, ağız kısmı emzik çıkıntılıdır. Ağız ve baş kısmında çıkıntılı kabartmalar vardır, Gövde ön yüzü ise çiçek kabartmaları ile bezelidir. Beyaz astar üzerine şeffaf renksiz sırlı testiye, yeşil sır ile akıtma dekoru uygulanmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

TESTİ
Yükseklik : 34 cm Dip Çapı: 10 cm
Şişkin gövdeli, ince uzun boyunlu, yivli kulplu, ağız kısmı emzik çıkıntılıdır. Ağız ve baş kısmında çıkıntılı kabartmalar vardır. Boyun ve gövdede, çiçek ve yaprak kabartmaları yer alır. Sarı sırlı testi, kırmızı ve siyah renkler kullanılarak fırça ile dekorlanmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

TESTİ
Yükseklik: 41 cm Dip Çapı: 12.5 cm
Şişkin gövdeli, burgu kulplu, ağız kısmı emzik çıkıntılıdır.  Ağız ve baş kısmında çıkıntılı kabartmalar vardır. Boyun ve gövdede, çiçek ve yaprak kabartmaları yer alan testi, yeşil sırlıdır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU
BAHARATLIK

Yükseklik: 17 cm Uzunluk: 24,5 cm
Oval formlu, sepet örgülü bir kaba monte edilmiş, yuvarlak gövdeli, kapaklı baharatlık. Çiçek ve yaprak kabartmaları arasında yer yer farklı boyalar ile fırça dekoru uygulanmış olup, kahverengi sırlıdır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

BAHARATLIK
Yükseklik: 10 cm Uzunluk: 17 cm
Yuvarlık formlu iki çanak birbirine bitişiktir. Ortasında kulbu bulunan baharatlığın ön ve arka yüzünde çiçek kabartması yer almaktadır. Yüzey, kumlama tekniğiyle dekorlanmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ŞEKERLİK
Yükseklik: 7.5 cm Ağız Çapı: 8 cm Dip Çapı: 6.5 cm
Yuvarlık formlu, şişkin gövdeli şekerlik, düz ağızlıdır. Formun üç yanında çiçek kabartmaları çıkıntı şeklinde eklidir. Beyaz astar üzerine yeşil sır akıtma dekorludur.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU


EFE BİÇİMLİ BİBLO
Yükseklik: 10 cm
Oturmuş efe biçimli biblo, beyaz renk ile sırlanmış olup, yer yer sarı, yeşil ve kahverengi sır ile bezenmiştir.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

EFE BİÇİMLİ BİBLO
Yükseklik: 10 cm
Oturmuş efe biçimli biblo, sarı ve kahverengi ile sırlanmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

TESTİ
Yükseklik: 27,5 cm Dip Çapı: 10.2 cm
Şişkin gövdeli, kısa boyunlu, düz kulplu, ağız kısmı emzik çıkıntılıdır. Gövde üzerinde küçük bir çanak yer almaktadır. Boynun iki yanına ekli yatay formlar bulunmaktadır. Bu formlar, adeta bir savaş topunu anımsatmaktadır. Açık yeşil sır üzerine, açık ve koyu kahverengi ile yeşil sır kullanılarak akıtma dekor uygulanmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

HALKA GÖVDELİ TESTİ
Yükseklik: 21 cm
Halka gövdeli, emzikli, dalgalı bir hat ile gövdeye bağlanan kulplu testidir. Serpme beyaz astarlıdır. Şeffaf renksiz sırla sırlanan testinin üzerine yeşil, kahverengi akıtmalı dekor uygulanmıştır. Gövdenin iki yüzünde kabartma çiçek rozeti bulunmaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

EFE BİÇİMLİ KAP
Yükseklik: 11,5 cm
Plaka kaide üzerinde yükselen efe başı şeklinde, kapaklı kap. Koyu kahverengi sır ile sırlanmış, kabartma olan yüz hatları, fırça dekoru kullanılarak ön plana çıkarılmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

KALEMLİK
Yükseklik: 10.5 cm Uzunluk: 12 cm
Kabartma dekorlu bir tablo üzerine monte edilmiş, arkasındaki kaba bitişik bir aslan figürüdür. Yer yer beyaz astarın olduğu forma, yeşil ve kahverengi sır akıtma dekoru uygulanmıştır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ŞEKERLİK
Yük: 8.5 cm Uzunluk: 18 cm
Dört ayak üzerinde, dikdörtgen formlu olan şekerlik, beyaz astar üzerine yeşil akıtma sırlıdır. Gövde üzerinde stilize çiçek kabartmaları vardır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ÇUKUR TABAK
Yükseklik: 6 cm Çap: 19.8 cm
Dışa dönük, düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir. Tabağın ortasında serbest fırça darbeleriyle çizilmiş stilize çarkıfelek motifi yer almaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ÇUKUR TABAK
Yükseklik: 6.3 cm Çap:22 cm
Dışa dönük, düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir. Tabağın ortasında serbest fırça darbeleriyle çizilmiş stilize çarkıfelek motifi yer almaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ÇUKUR TABAK
Yükseklik:7 cm Çap: 24.4 cm
Dışa dönük, düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir. Tabağın ortasında stilize balık deseni yer almaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ÇUKUR TABAK
Yükseklik: 7.5-8cm Çap: 24-25 cm
Dışa dönük, düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir. Kırmızı çamur üzerine beyaz astar ve kahverengi sır ile serbest akıtma dekorludur.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ÇUKUR TABAK
Yükseklik: 5.5 – 6 cm Çap: 21.2 cm
Dışa dönük, düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir. Tabağın iç yüzeyinde serbest fırça darbeleriyle çizilmiş stilize bir motif yer almaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ÇUKUR TABAK
Yükseklik: 6.5 cm Çap: 21.5 cm
Dışa dönük, düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir. Tabağın iç yüzeyinde serbest fırça darbeleriyle çizilmiş stilize bir motif yer almaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ÇUKUR TABAK
Yükseklik: 6 cm Çap: 21.4 cm
Dışa dönük, düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir. Tabağın iç yüzeyinde serbest fırça darbeleriyle çizilmiş stilize bir çarkıfelek motifi yer almaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

ÇUKUR TABAK
Yükseklik: 6 cm Çap: 21.2 cm
Dışa dönük, düz ağız kenarlı, çukur gövdeli, halka diplidir. Tabağın iç yüzeyinde serbest fırça vuruşları yer almaktadır.
NİYAZİ ÖNEN KOLEKSİYONU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder