23 Şubat 2015 Pazartesi

Türkiye Tatilin ‘Lüks Merkezi’ Oluyor

Türkiye, Çok Önemli Bir Zirveye Ev sahipliği Yapıyor
27 Şubat-2 Mart tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek “Lux in Turkey”, dünyanın ünlü multi-milyarderleri, devlet başkanları, üst düzey protocol, krallar, prensler ve prenseslerin tatil programlarını yapan turizm acentalarına tatilde Türk lüksü tanıtılacak. AIDA Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Adviye Bergemann’ın düzenlediği zirve boyunca tüm gün workshoplar yapılacak, “Lux in Turkey” kataloğunda yer alan oteller lüks turizm pazarının liderlerine sunulacak.


26 yıldır turizm sektöründe olan kraliyet ailelerini, multi-milyarderleri Türkiye’de ağırlayan AIDA Yönetim Kurulu Başkanı Adviye Bergemann, Türkiye’yi lüks turizm destinasyonu yapmak için kolları sıvadı. Bir süre önce çalışmalarına başladığı ‘Türkiye’de Lüks Tatil’ anlayışını dünyanın en zenginlerine yaygınlaştırmak için İstanbul’da bir zirve düzenleyen Adviye Bergemann, Türk turizminin lüks ile büyüyeceği inancında.  Üstelik bunun daha başlangıç olduğunu söylüyor.

Çocukluk hayalini hayata geçiriyor
Swarowski Ailesinden Tiffany& Co’nun torununa, Kaşıkçı Ailesinden Amerikalı multi-milyader Firestone Ailesine ve pek çok Hollywood yıldızına kadar birçok kişiyi Türkiye’de ağırlayan Adviye Bergemann, Türkiye’yi lüks turizm destinasyonları arasına sokmaya kararlı. Turizmci bir aileden gelen ve 13 yaşından bu yana turizm sektöründe faaliyet gösteren AIDA Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Adviye Bergemann, 12 yıl önce kurduğu AIDA Turizm ve 26 yıllık sektör tecrübesi ile dünyada lüks turizm alanında ismi olmayan Türkiye için, bu pazardan pay almayı başarmış. Son yıllarda Türkiye’yi bu alanda başarı ile temsil eden AIDA Turizm, 27 Şubat -2 Mart tarihleri arasında İstanbul’da lüks turizm zirvesi düzenlemeye hazırlanıyor. “Lux in Turkey” konseptiyle, multi-milyarderlerin, devlet başkanlarının ve üst düzey protokolün, kralların, prenslerin, prenseslerin ve dünya starlarının seyahat planlamalarını yapan acentaları İstanbul’da bu zirvede Türk lüksünü tanıtacak. Tüm gün workshopların yapılacağı zirvede Lux in Turkey kataloğunda yer alan oteller lüks turizm pazarının liderlerine tanıtılacak.

Lux in Turkey Bir Başlangıç
Lux in Turkey kataloğu ile Türkiye’de faaliyet gösteren lüks segmentteki otel koleksiyonu oluşturduklarını belirten Adviye Bergemann “Türkiye’de çok önemli bir lüks potansiyeli mevcut. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla Lux in Turkey Zirvesi’ni düzenledik. Türkiye’nin önemli lüks turizm destinasyonları arasında zirveye çıkartmak için yola çıktık. Ülkemizin taşıdığı potansiyele güveniyor ve bu güvenden güç alarak yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz” dedi.

2014 yılının son çeyreğinde yayına soktukları www.luxinturkey.com web sitesi ile acentalar ve otellere hizmet verdiklerini belirtten Adviye Bergemann, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Gelen lüks segmenteki turistler için ayrıca “Hosted by Connoisseurs” hizmetiyle de deneyimsel turzimi ön plana çıkarttık. “Hosted by Connoisseurs”un içeriğinde işinin erbabı olan kişiler ile misafirimiz bir araya geliyor. Osmanlı tarihi ile ilgilenen Sedar Gülgün’ün Macar Feyzullah Paşa Köşkü’nde çay eşliğinde bu atmosferi yaşarken, gurme ve saklı lezzet arayışında olanları Gökçen Adar ile buluşturuyoruz. İstanbul’un modern ve geleneksel zıtlığını Nursel Gülenaz’la  keşfederken, boğazı ve köşkleri merak edenler Murat Belge ile keyifli bir gün geçiriyor.”

American Express’in Türkiye Çözüm Ortağı
American Express’in yüksek gelirli Amex Card sahipleri için Türkiye’de ki tek yetkili seyehat acentası olduklarını belirten Bergemann, “American Ekspress’in 2012 yılında hayata geçiriği ‘Crafted Journeys' programıyla çıtayı yükselttik. American Express dünya'da yüksek gelirli kart müşterileri tarafından en çok tercih edilen turizm destinasyonlarından biri olan Türkiye’de, bu müşteri grubuna hizmet verebilecek tek seyehat acentası olarak AIDA Turizm’i çözüm ortağı olarak belirledi” dedi.

Türk Turzimi Lüksle Büyüyebilir
Lüks turizm pazarı hakkında Adviye Bergemann şu tespitlerde bulundu: “Lüks turizm pazarı dendiğinde Avrupa’da; Fransa ve İtalya, ekseninde dönüyor. Lüks turist diye tabir ettiğimiz turistler, dünya üzerinde hareket halinde olan tüm turistlerin yüzde 3’nü temsil etmektedir. Lüks segmetindeki turistlerin harcamaları, uluslarası turist para dolaşımının yüzde 25’ine dek gelir. Bu gruptaki turistler, her gün normal turistlerin harcamalarından 8 kat daha fazla harcama yaparlar.”

Lüks Turist; Deneyimsel Turizm İle İlgileniyor
Bergamann, dünya lüks turizm pazarının son yıllarda deniz-kum-güneş tatiline alternatif olan “deneyimsel turizm”e yöneldiğini ve bu turizme talebin giderek arttığını söylüyor. Bergemann, Türkiye'nin özellikle dünya turizm pastasından pay alabilmesinin Fransa ve İtalya örneğinde olduğu gibi kitle turizminden uzaklaşıp deneyimsel turizme ağırlık verilerek mümkün olabileceğini söylüyor. Türkiye'nin deneyimler konusunda “inanılmaz zengin ve çeşitli bir ülke” olduğunu ifade eden Bergemann, Türkiye'yi bu alanda liste başı yapmanın çok uzak olmadığını belirtiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder