28 Şubat 2015 Cumartesi

USLA/ Uluslararası Servis Ve Lezzet Akademisi “Barista” Fark Yaratıyor

Kahve Çekirdeklerinin Kimyasını Keşfe Çıkın
USLA/ Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi “Barista” adaylarına özel sınıfı ve kahvelerin eşsiz dünyasına dair bilinmeyenlerin paylaşılacağı eğitimleri ile fark yaratmaya devam ediyor.İtalyanca bir kelime olan Barista, zengin ve geniş bir kahve kültürüne sahip İtalya’da kahveyi hazırlayan ve sunan barmen’e (Kadın/Erkek) verilen isimdir.  İyi bir “Barista”, kahvenin çekirdeğinden en iyi kahve aromasına, kahve makinasını kullanmadan makinanın ufak arızalarını gidermeye kadar birçok konuda bilgi sahibi olmalıdır. İyi bir baristanın  kahve kültürüne hakim olmanın yanı sıra diğer içecekler hakkında da bilgi sahibi olması gerekmektedir. Son yıllarda Türkiye’de de kahve kültürüne karşı ilgi oldukça arttı. Birbirinden lezzetli kahveleri ustalıkla, eşsiz sunumlar ve farklı demleme metodları ile öğrenmeye ne dersiniz?



Barista Eğitimi Nedir?
Temel Seviye (Introduction to Coffee & Foundation), Uzman Seviye (Intermediate Level) ve Profesyonel Seviye (Professional Level) olmak üzere üç farklı eğitim grubuna ayrılmaktadır. Bu üç aşamalı eğitimde tüm katılımcılar kahve ile ilgili bilinmesi gereken ne varsa hepsini öğrenme fırsatı yakalayabiliyor. Genel kahve bilgileri, yetiştirici ülkeler ve coğrafyası, kahvenin tarihi, özel kahve ne demek, kahve türleri, aromaları, tatları ve içerdikleri kafein oranları, öğütülme süreci ve boyutları, tazelik sürelerinin önemi, dozajlama ve sıkıştırma, farklı ekipmanlarla demleme kahve yapım yöntemleri ve standartları, süt yapma teknikleri, latte art, espresso makineleri ve teknolojileri, kahve kavurma bilgileri, profesyonelce kahve tadımı “ cupping” eğitimler kapsamında hem teorik hem de uygulamalı dersler olarak “Barista” adaylarının bilgisine sunacaktır.

USLA ve  MOC iş birliği ile “SCAE” (Special Coffee Association Europa - Avrupa Özel Kahve Birliği) sertifikası farkı

Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi USLA Ministry of Coffe MOC iş birliği ile akademi içerisinde tüm teknik donanımlara sahip özel bir “Barista” sınıfı geliştirdi.  SCAE Kahve Diploma modülü yetkili eğitmeni Sam Çeviköz ve ekibi tarafından verilecek eğitimlerde katılımcılara birbirinden lezzetli kahvelerin yapım aşamasından sunumuna tüm detaylar uygulamalı bir şekilde anlatılacak.

“SCAE” Sertifikası Nedir?
SCAE (Special Coffee Association Europa - Avrupa Özel Kahve Birliği), kalite ve dürüst ticaret ilkeleri doğrultusunda dünyada kahve sektöründe çalışan veya kahve  ile ilgilenen herkesin en iyi standartlarda eğitim almasını amaçlar. Ayrıca, SCAE  tarafından dünya genelinde organize edilen yarışmalarda, başarılı olan Baristalar  kendi ülkelerini temsil etme haklarına sahip olurlar. Dünya Barista Şampiyonası  (WBC), Dünya Demleme Şampiyonası , Dünya Fincan Tadım Şampiyonası, Dünya  Latte Sanatı Şampiyonası, Dünya Cezve/Ibrik Şampiyonası, Dünya Kahve Keyfi
Şampiyonası gibi birçok dalda yarışmaları bulunan Special Coffee Association’da  adaylar katılımcılar yeteneklerini sergileme imkanı buluyor. USLA’da eğitim alan  “SCAE” sertifikalı katılımcılar ,aldıkları eğitimlersonucunda, SCAE diploması ile  Türkiye’ nin haricinde  Avrupa’ nın herhangi bir ülkesinde Barista olarak çalışma  kolaylığının yanı sıra, hak edilen bu sertifikaları “ Specialty Coffee Association of America (SCAA)- Amerika Özel Kahve Birliği veya The Australian Specialty Coffee Association (ASCA) - Avusturalya Özel Kahve Birliği taraflarınca onaylattıkları
takdirde dünyanın herhangi bir yerinde Barista olarak SCAE Intermediate Barista,
SCAE Professional Barista  sertifikalarının verildiği eğitimle 6 saat ile 3 gün arasında
değişiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder