27 Şubat 2015 Cuma

St. Regis Venice San Clemente Palace Nisan Ayında Açılacak

 Türk-İtalyan Tarihinin En Büyük Yatırımı
Permak Grubu'nun İtalya'daki ilk yatırımı olan San Clemente Adası'nın, otel işletmesi için St. Regis grubu ile imzalanan anlaşmayla Türk-İtalyan tarihinin en büyük yatırımı gerçekleşmiş oldu.Kapsamlı bir yenilemenin bir kısmının tamamlanmasının ardından 2015’in Nisan ayında yeniden açılacak otelle birlikte St. Regis markası da Venedik’te resmen lanse edilmiş olacak.


St. Regis Hotels & Resorts, kapsamlı bir yenilemenin bir kısmının tamamlanmasının ardından 2015’in Nisan ayında açılacak The St. Regis Venice San Clemente Palaceile Venedik’e adım atmış olacak. Venedik’in ünlü San Marco Meydanı’na tekneyle sadece birkaç dakika uzaklıkta, lagünün kalbinde özel bir adada yer alan otel, tüm görkemiyle yeniden açıldığında şehrin en gözde ve lüks destinasyonu olmaya aday.



Venedik’te Gözlerden Uzak bir Tatil Destinasyonu
Muhteşem bahçelere, farklı lüks odalara olan The St. Regis Venice San Clemente Palace, altı hektarlık özel San Clemente adasındaki konumuyla Venedik şehir merkezine tekneyle sadece birkaç dakika uzaklıkta bir vaha gibi. San Clemente’nin tarihi, Kutsal Topraklara yelken açan göçmenleri ve askerleri ağırlamak için 1131 yılında inşa edilen ve bir süre önce titizlikle restore edilen orijinal Kiliseye kadar uzanıyor.

On yedinci yüzyılda inşa edilen manastır 2003 yılında bir otele dönüştürüldü. Yakın zamanda St. Regis adını alan otelin tarihi binası kapsamlı bir restorasyon geiçrmekte; oda ve suitlerin yerleşim düzenleri ve dekorasyonları değiştirilip yeni ve özel suitler eklenirken aynı zamanda ortak alanlar ve restoranlar da yenileniyor. Tarihi dokuya sahip görkemli yapının restorasyonu mimar ve akademisyenler eşliğinde kurallara uygun olarak titizlikle yapılıyor. Detaylı izin ve onay süreçlerinden geçmesi gereken renovasyonun 2016-2017 yıllarında tamamlanması hedefleniyor.
Türkiye merkezli Permak Grubu’nun sahibi olduğu eşsiz ada, 2014 yılında St Regis olarak hizmet vermeye başladı. Otelin kapsamlı renovasyonu, dünyaca ünlü ödüllü tasarım firmaları olan Hirsch Bedner Associates ve GA Design tarafından gerçekleştiriliyor ve toplamda 25 milyon Euro civarında bir bütçe öngörülüyor.

The St. Regis Venice San Clemente Palace’ın yenileme çalışmaları tamamlandığında otelde yemyeşil bahçelere veya lagündeki adalara bakan 191 lüks oda sunulacak. Bunlar arasında junior suitten başlayarak iki eşsiz tasarımcı suitine ve görkemli Royal Suit ve Kral Dairesi’ne kadar toplam 48 suit yer alacak. Oda tasarımlarında tarihi terrazzo zeminler, murano el yapımı avizeler ve brokar işlemeler gibi Venedik’e özgü unsurlar modern ve ahenkli bir biçimde harmanlanmış.

Şaşırtıcı ve Büyüleyici
Venedik’in tarihi merkezine bakan, otele bitişik kutsal San Clemente Kilisesi, nikah törenleri ve özel kutlamalar için ideal bir mekan. On ikinci yüzyılda inşa edilen Kilise, adanın görkemli tarihini yansıtan sanat eserleriyle restore edildi. Denizde kaybolan ve Venediklilerin çok sevdiği bir Papa’ya adanan orijinal bina, tek haçlı bir nef ile Romanesk tarzda inşa edilmiş; on beşinci yüzyıl sonlarında genişletilmiş ve bugün hala görülebilen sanat eserleriyle süslenmiş. The St. Regis Venice San Clemente Palace ailece yapılacak kaçamaklar için de ideal bir tatil destinasyonu olarak spa, yüzme havuzu, çocuk kulübü, yemyeşil bahçeler ve tenis kortu gibi özelliklere sahip.

The St. Regis Venice San Clemente Palace’ta Executive Chef Roberto Dal Seno’nun yönetimindeki Acquerello Restaurant’ın mönüsünde Adriyatik kıyılarına özgü malzemelerin kullanıldığı ve deniz ürünlerinin ağırlıklı olduğu Akdeniz esintili yemekler öne çıkıyor. Acquerello, etkileyici San Marco Meydanı manzarası deniz kenarındaki terasında eşsiz bir fine-dining yemek deneyimi sunuyor. Havuz kenarında bulunan La Dolce Restaurant’ta ise İtalyan mutfağının lezzetleri daha rahat bir atmosferde servis ediliyor. Konuklar, St. Regis markasının ikonik New York otelinin geleneğini sürdüren St. Regis Bar’da otelin kendi yorumuyla sunduğu Bloody Mary kokteylinin tadını çıkarabiliyor. Otelde Veneto bölgesinin ve İtalya’nın seçkin şaraplarla birlikte dünyaca ünlü markalardan oluşan bir şarap mahzeni de yer alacak ve eşsiz bir tadım deneyimi sunuluyor.

Venedik’te ilk St. Regis
Ultra lüks markanın Venedik’teki ilk otelinde dünya gezginlerine, bölgeden ve ülkeden gelen misafirlere St. Regis’in benzersiz konuk hizmetleri ve lüks deneyimi yaşatılıyor. Otelde St. Regis markasının imzası olan ve ayrıcalıklı hizmetler veren St. Regis Butler Service ile The St. Regis Family Traditions programı da sunuluyor.

The St. Regis Venice San Clemente Palace, Starwood’un İtalya’da Roma ve Floransa’dan sonraki üçüncü St. Regis oteli. Son beş yılda küresel varlığını iki katına çıkaran St. Regis, halen işletmekte olduğu 31 oteline yakında 12 yeni tesis ekleyecek.

Starwood Hotels & Resorts, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Başkanı Michael Wale, “St Regis markasının gücüne ve tecrübesine güvenen Permak Group ile uzun vadeli bir iş birliği yapmayı umuyoruz. St Regis San Clemente Palace’ın baharda yeniden hizmete açılacak olmasından büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz ve Venedik’teki en eşsiz deneyimleri sunacak bir otel olacağı konusunda kendimize güveniyoruz.” yorumunda bulundu.

Permak Grup Başkan Vekili Emir Uyar ise konuyla ilgili olarak, “St. Regis Venice, San Clemente Palace, tarihi ve kimliğiyle adeta bir başyapıt olacak. Bu eşsiz oteli Permak Grup olarak bünyemize almaktan ve St Regis ile birlikte misafirlerimize Venedik’te eşi olmayan bir deneyim sunacak olmaktan dolayı son derece mutluyuz.” Dedi.

Starwood Grubu’na ait St. Regis, The Luxury Collection, Sheraton, Westin and Four Points by Sheraton olmak üzere beş lifestyle markasının İtalya’da halen 21 oteli bulunuyor. Venedik’te Grand Canal boyunca yer alan ve Starwood tarafından işletilen üç otel, Luxury Collection markası altında kısa süre önce restore edilen Gritti Palace ve tarihi Hotel Danieli ile The Westin Europa & Regina.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder