15 Şubat 2015 Pazar

EDİRNE KADIN MERKEZİ DANIŞMA DERNEĞİ, SABANCI VAKFI HİBE PROGRAMI’NDAN İKİNCİ KEZ HİBE DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANDI

Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği (EKAMEDER) “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğiyle Bütçelemeyi Öğreniyoruz” projesi ile “Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı” (BMOP) kapsamında yürütülen Sabancı Vakfı Hibe Programı’ndan ikinci kez hibe desteği almaya hak kazandı. Proje, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi ve EBED (Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Derneği) ortaklığıyla yürütülmektedir.

Proje, yerel yönetimlerin bütçe süreçlerinin, kadınların ve erkeklerin ihtiyaçlarını dikkate alarak düzenleyen bir politika aracı olan Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme (TCDB) konusunda, EKAME-DER öncülüğünde ve Kadın STK’lardan oluşan bir İzleme Grubu’nun Edirne Belediyesi Stratejik Plan toplantılarına dahil olmasını hedefliyor. Proje ile ayrıca Edirne Merkez, Keşan, Uzunköprü ve Enez ilçelerinde Kent Konseyleri, Kadın Meclisleri, Kadın STK’lar ve Belediye çalışanlarına yönelik eğitimler düzenlenecek. 10 ay sürecek proje ile Merkez ve ilçelerde toplam 180 kişinin bilgilendirme ve eğitim toplantılarına katılması ve izleme değerlendirme çalışmaları sonucunda proje el kitabı hazırlanması hedeflenmektedir.

Bu amaçlar doğrultusunda EKAME-DER,  projedeki Arama Konferansı’nı 28-29 Kasım 2014 tarihlerinde Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphane’de gerçekleştirdi. Proje sayesinde ayrıca 2015-2019 Stratejik Planı’nda "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Dayalı Belediyecilik Hizmetlerini Geliştirmek” Edirne Belediyesi’nin temel amaçlarından biri olarak onaylandı. Stratejik Plan’a giren diğer hedefler arasında Edirne Belediyesi’nde çalışan kadın personel sayısınının arttırılması ve kadınların karar mekanizmalarına eşit katılımının sağlanması yer alıyor. Bunun dışında 26 Aralık 2014 tarihinde Uzunköprü’de TCDB Eğitimi gerçekleştirilmiştir. Projenin diğer bir ilçe eğitimi 16 Şubat 2015 tarihinde Keşan Belediyesi Meclis Salonu’nda saat 10.30-17.00 arası kamu kurumları ve STK’ların katılımı ile gerçekleştirilecektir.

BM Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı hakkında:
Sabancı Vakfı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women), Sabancı Üniversitesi ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin işbirliğiyle 2015 yılı sonuna kadar 11 ilde yürütülüyor. Ortak Programın amacı, yerel düzeyde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği taahhütlerinin uygulanmasının hızlandırılması ve kadın haklarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak için yerel yönetimlerin ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin geliştirilmesidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder