15 Şubat 2015 Pazar

Periler Diyarında Ödüle Doymayan Bir Otel: Argos İn Cappadocia

Uçhisar Köyü’nün Uçhisar Kalesi ile Güvercinlik Vadisi arasındaki yamaçlarında yer alan argos in Cappadocia, uluslararası alanda kazandığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. Dünyanın en iyilerini belirleyen ve küresel turizm endüstrisinin önemli etkinliklerinden biri olan The International Hotel Awards kapsamında Londra’da gerçekleştirilen ödül töreninde argos in Cappadocia, ‘Best Hotel’ ve ‘Sustainable Hotel’ kategorilerinde 5 Yıldız Ödülü’nün sahibi oldu. The International Hotel Awards, çok kriterli jüri değerlendirmesinin ardından uluslararası otelcilik sektörünün en iyilerini ödüllendiriyor.


Binlerce yıl önce keşişlerin yaşadığı Uçhisar Köyü’nde konumlanan, 18 yıllık bir restorasyon hikayesine sahip argos in Cappadocia açıldığı günden bu yana dünyanın en prestijli ödüllerini Türkiye’ye taşıyor. Geçtiğimiz Eylül ayında ‘Fodor’s 100 Hotel Awards’ kapsamında ‘Küçük Otel’ kategorisinde dünyadaki 12 otel arasında gösterilen ve dünyanın en güzel 100 oteli arasında Türkiye’den listeye giren tek otel olan, Kasım ayında ise Conde Nast Johansens tarafından Avrupa ve Akdeniz ülkelerinin ‘En Mükemmel Country Oteli’ ödülüyle onurlandırılan argos in Cappadocia son olarak Londra’dan dünyanın en prestijli ödülüyle döndü.


Binlerce yıllık bir manastır yerleşkesi, buna bağlı mağaralar, yeraltı tünelleri ve tarihi evlerden oluşan kalıntıların titiz restorasyonuyla hayata geçirilen ve eşsiz bir otel olan argos in Cappadocia, son olarak ocak ayında The International Hotel Awards tarafından da 2 ayrı ödüle birden layık görüldü. Küresel turizm endüstrisinin önemli etkinliklerinden biri olan The International Hotel Awards kapsamında Londra’da gerçekleştirilen ödül töreninde argos in Cappadocia, ‘Best Hotel’ ve ‘Sustainable Hotel’ kategorilerinde 5 Yıldız Ödülü’nün sahibi oldu.


2015’i üst üste aldığı ödüllerle karşıladı
argos in Cappadocia, 2014 yılını 6 Aralık tarihinde Güney Afrika Cumhuriyeti, Cape Town kentinde düzenlenen ve tüm dünyada lüks otel ve SPA’lar için zirveyi belirleyen World Luxury Hotel Awards töreninde aldığı ödülle kapatmıştı. argos in Cappadocia, ülkeler kategorisinde lüks butik oteller arasında aldığı ziyaretçi oylarıyla ‘Türkiye’nin En Güzel Lüks Butik Oteli’ seçilmiş ve ödül almaya hak kazanmıştı. World Luxury Hotel Awards kapsamında argos in Cappadocia aynı ödüle 2012 yılında da layık görülmüştü. 2013 yılında ise ‘En Güzel Romantik Otel’ kategorisinde ödülün sahibi olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder