28 Mayıs 2014 Çarşamba

DORAK HOLDİNG, WYNDHAM OTELLER GRUBU İLE ANLAŞTI


Kapadokya ve İstanbul’daki turizm yatırımları ile bilinen Dorak Holding, dünyanın en büyük zincir oteller grubu Wyndham ile el sıkıştı. Kapadokya ve İstanbul’daki iki otelin işletmesinde Wyndham Hotel Group ile iş birliği yapan ve bu otelleri Wyndham ve Ramada markaları ile işletecek olan Dorak Holding, 2014 yılında karlılığını yeni yatırımlarının da portföye dahil olması ile yüzde 40 arttıracak.Türkiye’de turizm sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dorak Holding, İstanbul ve Kapadokya’daki 2 otelinin işletme haklarına ilişkin dünyanın en önemli zincir oteller grubu olan Wyndham Oteller Grubu ile anlaştı.  Wyndham Oteller Grubu ve Dorak Holding arasında gerçekleşen anlaşmanın ardından İstanbul Beyazıt’taki Crown Plaza Old City Otel’in ismi Wyndham İstanbul Old City olurken; Yaklaşık bir yıl süren yenileme çalışması sonrasında Kapadokya Inn Oteli yepyeni çehresi ile Ramada Kapadokya olarak yeniden hizmete girdi.


Dorak Holding Oteller Grubu Direktörü Mustafa Cevizci, Wyndham İstanbul Old City’de, 27 Mayıs 2014 Salı günü düzenlenen basın toplantısında, anlaşmaya ve Dorak Holding otel yatırımlarına ilişkin bilgi verdi.
Dünyanın en büyük turizm grupları arasında yer alan Wyndham ile yaptıkları anlaşma sonucu Wyndam İstanbul Old City, Ramada Kapadokya ile birlikte  Kuşadası’nda yeni hizmete giren Le  Bleu  ve  Pamukkale’de açılacak uluslararası standartlarda hizmet veren bir otel ile turizm sektörüne  yeni bir otelcilik ve hizmet anlayışı getireceklerini belirten ve holding olarak turizm yatırımlarına devam edeceklerini bildiren Mustafa Cevizci, “Çok kısa bir süre önce Kuşadası’nda 265 odalı bir otelin işletmesini devraldık. Sezon hazırlıklarını tamamladıktan sonra Le Bleu isimi ile bu oteli de hizmete açtık. Kuşadası bizim için önemli. Çeşme ve Bodrum’dan sonra Ege Bölgesi’nin parlayan yıldızı olacak. 2014 yılı içerisinde ise Pamukkale’de yılın son çeyreğinde inşaatına başlayacağımız beş yıldızlı otelimizin işletmesini dünyanın önde gelen otel zincirlerinden birinin markası ile hizmete açmayı hedefliyoruz. 47 dönümlük bir arazi üzerine 310 odalı uluslararası standartta hizmet veren bir oteli Pamukkale’de hayata geçirmeyi planlıyoruz. 2020 yılının sonuna kadar 20. otelimizi hizmete açmayı planlıyoruz. Yaklaşık bir yıl süren yenileme çalışması ile birlikte Kapadokya Inn Oteli yepyeni çehresi ile Ramada Kapadokya olarak hayata geçirdik.


Bir yıllık çalışmalarımızın sonucunda otelimizi uluslararası standartlarda hizmet veren bir kimliğe kavuşturduk. ” diye konuştu. Türkiye’nin ilk Turizm Üniversitesi geliyor. Dorak, 2014 yılında  üç bin kişiye istihdam yaratacak.2014 yılı içerisinde özellikle Kuzeybatı Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine yoğunlaşacaklarını belirten Mustafa Cevizci, şunları söyledi:“2015’in sonlarında Çanakkale’de yine beş yıldızlı bir otel yatırımımız olacak. Onun dışında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sosyo ekonomik ve turizm potansiyeline katkı sağlamak için otel yatırımlarımızı 2015 yılında Kapadokya’nın doğusuna taşıyacağız.  Doğu Karadeniz turizmi de ilgimizi çekiyor.  Rize’de beş yıldızlı bir otelin işletmesini üzerimize alacağız. Yatırım yapacağımız bölgelerde ve otellerde nitelikli iş gücüne oldukça önem veriyoruz. İnsan Kaynaklarının sektörün genel bir sorunu olduğunu düşünüyoruz. Bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak ve otellerimizdeki eğitimli personele olan ihtiyacı karşılamak için Türkiye’nin ilk Turizm üniversitesini açmayı hedefliyoruz.”
Dorak Holding, 2014 yılında yeni istihdamlar ile tüm turizm grubu içerisinde üç bin çalışan sayısına ulaşmayı hedefliyor. Holding, aynı zamanda 2013 yılı ile kıyaslandığında otellerinden elde ettiği karlılığı yüzde 40 arttırmayı hedefliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder